Riblje pljeskavice

Ukusne riblje pljeskavice pripremite i servirajte uz željenu salatu i sos.

02-08-2023

|

11:03

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1 kg bele ribe
- veza zeleni za supu
- glavica crvenog luka
- so, biber
- slatka aleva paprika
- 4 jaja
- 1 veći krompir
- šargarepa
- 2 čena belog luka
- ulje za prženje


Priprema: Povrće za supu skuvajte u slanoj vodi. Kad omekša, dodajte očišćenu ribu i kuvajte sve dok riba ne omekša. Ocedite vodu, meso odvojte od kostiju i zajedno s povrćem sitno iseckajte. Dodajte sitno seckani crni i beli luk, začine i jaja. Sve dobro izmešajte i oblikujte pljeskavice, a zatim ih pecite na roštilju ili propržite na vrućem ulju. Serviratjte uz salatu i sos po želji.