-
Poslednjih 5 pesama
- Tap 011 - Sto dana u mesecu
- Valentino - Idu ptice selice
- Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
- Parni Valjak - Kud Idemo Mi
- Tony Cetinski - Kao U Snu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Riblje pljeskavice
Počeo je Veliki post pred praznike, pa ukoliko ste među onima koji poste, riba je sjajna zamena za mleveno meso.
30-11-2015 | 15:18 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa
Foto: Bigstockphoto-billberryphotography
Sastojci:
- 500 g svežeg soma sa kostima (ili neke druge ribe po vašem izboru),
- 20 g dimljene slanine otprilike (jedan manji režanj),
- 1 manji crni luk,
- 1 čen belog luka,
- 1 kašikica soli,
- 1 kašikica tucane ljute paprike,
- mleveni biberPriprema: Kada ste ribi izvadili kosti, meso isecite na krupnije kocke i zajedno sa slaninom, crnim i belim lukom sameljite u mašini za meso ili u blenderu. U mlevenu ribu dodajte so, biber i papriku. Rukom dobro umesite, vadite loptice, od njih pravite pljeskavice i uvaljajte ih u prezlu. Pljeskavice od ribe pecite na srednjoj temperaturi, u tiganju na masnoći, po 4-5 minuta sa svake strane. Ako pravite veću količinu pljeskavica, onda je bolje da ih pečete u namašćenoj tepsiji u rerni, jer je jednostavnije, nećete isprskati šporet i manje će se osetiti miris pržene ribe. Pečene pljeskavice poslužite uz krompir salatu sa crnim lukom i sosom od rena. (Izvor:stvarukusa)
-
Pročitajte i...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: