Recept za slanu rozen tortu

Predstavljamo vam proveren recept za ubedljivo najtraženiji slani kolač na internetu.

09-12-2024

|

11:57

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

430 g slanih rozen kora (8 kora)
700 g kisele pavlake
100 g krem sira
150 g majoneza
250 g šunke
4 jajeta
100 g kiselih krastavčica
150 g tvrdog sira

Uputstvo za pripremu:

 

Skuvajte jaja i ostavite ih da se ohlade. Zatim ih izrendajte. Izrendajte sir, šunku i krastavčiće.
U veću činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir. Dobro promešajte kako biste sjedinili sastojke. Odvojite 350g ovog fila sa strane (za dekoraciju). Podelite preostali fil na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte izrendana jaja i šunku, a u drugi deo dodajte izrendane krastavčiće i 100g sira. Dobro promešajte sastojke u svakom od delova. Počnite sa slaganjem torte: stavite koru, pa fil sa šunkom i jajima, zatim ponovo koru, pa fil sa krastavčićima i sirom, i tako redom sve dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa korom. Preko gornje kore stavite krpu ili foliju, a zatim neki teret (poput knjige ili tepsije) kako biste tortu pritisnuli. Ostavite najmanje 30 minuta. Nakon toga, celu tortu premažite filom od pavlake, majoneza i krem sira (koji ste odvojili na početku). Na kraju, pospite rendanim kačkavaljem preko cele površine torte.


PRIJATNO!