-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Ledena
- Galija - Digni ruku
- Goran Karan - Kada zaspu andjeli
- Regina - Koraci
- Zdravko Čolić - Južnjaci
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
-
Zdravlje
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
-
-
Putovanja
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Fantastičan domaći ajvar
Pravljenje domaćeg ajvara može da bude izazovan zadatak, ali uz pravi recept i malo strpljenja, svako može da napravi ukusan ajvar kod kuće.
04-10-2023 | 10:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Towfiqu99
Ajvar je omiljeni balkanski specijalitet, a mi ćemo vam korak po korak pokazati kako da napravite ovaj ukusan i autentičan namaz koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 kg crvene paprike
- 2 srednje velike patlidžane
- 1 glavica belog luka
- 100 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice suvog začina
Uputstvo:Korak 1: Priprema paprike i patlidžana
Operite i očistite paprike i patlidžane. Narežite ih na manje komade kako biste olakšali proces kuvanja.
Korak 2: Pečenje paprika i patlidžana
Stavite paprike i patlidžane u pleh i prelijte ih malo uljem. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne postanu mekani i koža počne da se odvaja (oko 30-40 minuta).
Korak 3: Ljuštenje paprika i patlidžana
Kada su paprike i patlidžani gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Nakon što su se ohladili dovoljno, skinite im kožu i uklonite semenke.
Korak 4: Priprema ajvara
Stavite povrće u blender, dodajte beli luk, so, šećer, biber i suvi začin. Neophodno je da mešate sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
Korak 5: Kuvanje ajvara
U velikoj šerpi, zagrijte preostalo ulje. Dodajte smesu iz blendera i kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok ajvar ne postane gušći i ulje se odvoji od mase (oko 30-40 minuta).Korak 6: Napunite tegle
Vrući ajvar prelijte u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. To će će produžiti rok trajanja ajvaru. -
Pročitajte i...
Napravite domaći ajvar
Priprema zimnice je u toku, pa mnoga domaćinstva ovaj period godine ne mogu ni zamisliti bez pripreme ajvara.
Ajvar, Otac i Realna priča među nagrađenim filmovima
večana dodela nagrada 49. izdanja Filmskog festivala u Sopotu održana je završne festivalske večeri.
Ostvarenje Ajvar videlo 50 000 gledalaca
Ostvarenje Ajvar rediteljke Ana Marie Rossi, obeležio je uspešan festivalski život, nakon čega je usledio i zapažen bioskopski. Sinoć je u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center nagrađen 50 000. gledalac ove drame, koja je naišla na pozitivne kritike publike.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: