-
Poslednjih 5 pesama
- Zana - Leto
- Sladjana Milošević - Miki, Miki
- Petar Grašo - Idi
- Galija - Kad me pogledaš
- Hari Mata Hari - Ja nemam snage da te ne volim
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Napravite domaći kikiriki puter za samo pet minuta
Donosimo vam recept za domaći kikiriki puter koji se veoma jednostavno priprema.
-
Zdravlje
Savet psihologa: Evo kako da zaustavite napad panike uz pomoć limuna
Napadi panike pogađaju milione ljudi, uključujući čak i one koji se ne suočavaju sa mentalnim zdravstvenim problemima.
Ovo su zdravstveni problemi koji češće pogađaju žene, a o kojima se malo priča
O nekim zdravstvenim stanjima i problemima se malo i nerado govori.
-
-
Putovanja
Tri najbolja evropska grada za jesenje putovanje
Jesen je vreme kada Evropa blista, a gradovi širom kontinenta pripremaju se za doček putnika koji žele da dožive čaroliju ovog godišnjeg doba.
Planirate put u Veneciju? Možda ćete morati da platite kartu za ulaz u grad
Venecija razmatra da uvede posebne karte za ulazak u grad, a cilj je kontrola turizma.
-
Preporučujemo
Većina ljudi pogrešno čisti dasku za sečenje: Kuvar savetuje kako to da uradite na pravi način
Ako ne očistite pravilno drvenu dasku ona može da postane ležište bakterija.
Rešite se moljaca uz pomoć jeftinog i jednostavnog trika
Insekti u domu mogu da vam naprave haos, a mnogima stvaraju stres i nelagodu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.21 118.03 CHF 121.54 122.40 123.25 USD 109.40 110.17 110.94
-
Recept za savršeni domaći ajvar
Pravljenje domaćeg ajvara može biti izazovan zadatak, ali uz pravi recept i malo strpljenja, svako može da napravi savršeni ajvar kod kuće.
04-09-2023 | 09:38 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Towfiqu99
Ajvar je omiljeni balkanski specijalitet, a mi ćemo vam korak po korak pokazati kako da napravite ovaj ukusan i autentičan namaz koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 kg crvene paprike
- 2 srednje velike patlidžane
- 1 glavica belog luka
- 100 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice suvog začina
Uputstvo:Korak 1:Priprema paprike i patlidžana
Operite i očistite paprike i patlidžane. Narežite ih na manje komade kako biste olakšali proces kuvanja.
Korak 2:Pečenje paprika i patlidžana
Stavite paprike i patlidžane u pleh i prelijte ih malo uljem. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne postanu mekani i koža počne da se odvaja (oko 30-40 minuta).
Korak 3: Ljuštenje paprika i patlidžana
Kada su paprike i patlidžani gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Nakon što su se ohladili dovoljno, skinite im kožu i uklonite semenke.
Korak 4: Priprema ajvara
Stavite povrće u blender, dodajte beli luk, so, šećer, biber i suvi začin. Neophodno je da mešate sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
Korak 5: Kuvanje ajvara
U velikoj šerpi, zagrijte preostalo ulje. Dodajte smesu iz blendera i kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok ajvar ne postane gušći i ulje se odvoji od mase (oko 30-40 minuta).Korak 6: Napunite tegle
Vrući ajvar prelijte u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. To će će produžiti rok trajanja ajvaru. -
Pročitajte i...
Napravite domaći ajvar
Priprema zimnice je u toku, pa mnoga domaćinstva ovaj period godine ne mogu ni zamisliti bez pripreme ajvara.
Ajvar, Otac i Realna priča među nagrađenim filmovima
večana dodela nagrada 49. izdanja Filmskog festivala u Sopotu održana je završne festivalske večeri.
Ostvarenje Ajvar videlo 50 000 gledalaca
Ostvarenje Ajvar rediteljke Ana Marie Rossi, obeležio je uspešan festivalski život, nakon čega je usledio i zapažen bioskopski. Sinoć je u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center nagrađen 50 000. gledalac ove drame, koja je naišla na pozitivne kritike publike.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: