Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Idoli - Maljčiki

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Idoli - Maljčiki
    2. Kiki Lesendric I Piloti - Slucajno
    3. Haustor - Ena
    4. Magazin - Gutljaj vina
    5. Oliver Mandić - Pomagajte drugovi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Sreda - Mojih 50
    2. 16. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 16. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 16. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Aleksandar Dunić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

  • Zdravlje
    Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava? Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?

    Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...

    Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život! Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!

    Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.

  • Putovanja
    Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu

    U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?

    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

  • Preporučujemo
    Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću! Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!

    Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...

    Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati! Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!

    Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.70 125.58 126.46
    USD 98.64 99.34 100.03
  • Povezani članci
  • Fantastičan domaći ajvar

    Pravljenje domaćeg ajvara može da bude izazovan zadatak, ali uz pravi recept i malo strpljenja, svako može da napravi ukusan ajvar kod kuće.




    04-10-2023 | 10:04 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Towfiqu99

     

    Ajvar je omiljeni balkanski specijalitet, a mi ćemo vam korak po korak pokazati kako da  napravite ovaj ukusan i autentičan namaz koji će vas oduševiti.

     

     Sastojci: 

     

    - 2 kg crvene paprike
    - 2 srednje velike patlidžane
    - 1 glavica belog luka
    - 100 ml ulja
    - 2 kašičice soli
    - 1 kašičica šećera
    - 1/2 kašičice bibera
    - 1/2 kašičice suvog začina


    Uputstvo:

     

    Korak 1: Priprema paprike i patlidžana

    Operite i očistite paprike i patlidžane. Narežite ih na manje komade kako biste olakšali proces kuvanja.

     

    Korak 2: Pečenje paprika i patlidžana

    Stavite paprike i patlidžane u pleh i prelijte ih malo uljem. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne postanu mekani i koža počne da se odvaja (oko 30-40 minuta).

     

    Korak 3: Ljuštenje paprika i patlidžana

    Kada su paprike i patlidžani gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Nakon što su se ohladili dovoljno, skinite im kožu i uklonite semenke.

     

    Korak 4: Priprema ajvara

    Stavite povrće u blender, dodajte beli luk, so, šećer, biber i suvi začin. Neophodno je da mešate sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.

     

    Korak 5: Kuvanje ajvara


    U velikoj šerpi, zagrijte preostalo ulje. Dodajte smesu iz blendera i kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok ajvar ne postane gušći i ulje se odvoji od mase (oko 30-40 minuta).

     

    Korak 6: Napunite tegle


    Vrući ajvar prelijte u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. To će će produžiti rok trajanja ajvaru.

     

     

  • Pročitajte i...
    Domaći ajvar Domaći ajvar

    Mnoga domaćinstva pripremu zimnice ne mogu zamisliti bez ajvara.

    Napravite domaći ajvar Napravite domaći ajvar

    Priprema zimnice je u toku, pa mnoga domaćinstva ovaj period godine ne mogu ni zamisliti bez pripreme ajvara.

    bioskop naxi Ajvar, Otac i Realna priča među nagrađenim filmovima

    večana dodela nagrada 49. izdanja Filmskog festivala u Sopotu održana je završne festivalske večeri.

    bioskop naxi Ostvarenje Ajvar videlo 50 000 gledalaca

    Ostvarenje Ajvar rediteljke Ana Marie Rossi, obeležio je uspešan festivalski život, nakon čega je usledio i zapažen bioskopski. Sinoć je u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center nagrađen 50 000. gledalac ove drame, koja je naišla na pozitivne kritike publike.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: