-
Poslednjih 5 pesama
- Elektricni Orgazam - Da si tako jaka
- Toše Proeski - Veži me za sebe
- Djordje Balašević - Jaroslava (Princezo javi se)
- Massimo Savic - Sjaj U Tami
- Magnifico - Samo Malo
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Fantastičan domaći ajvar
Pravljenje domaćeg ajvara može da bude izazovan zadatak, ali uz pravi recept i malo strpljenja, svako može da napravi ukusan ajvar kod kuće.
04-10-2023 | 10:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Towfiqu99
Ajvar je omiljeni balkanski specijalitet, a mi ćemo vam korak po korak pokazati kako da napravite ovaj ukusan i autentičan namaz koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 kg crvene paprike
- 2 srednje velike patlidžane
- 1 glavica belog luka
- 100 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice suvog začina
Uputstvo:Korak 1: Priprema paprike i patlidžana
Operite i očistite paprike i patlidžane. Narežite ih na manje komade kako biste olakšali proces kuvanja.
Korak 2: Pečenje paprika i patlidžana
Stavite paprike i patlidžane u pleh i prelijte ih malo uljem. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne postanu mekani i koža počne da se odvaja (oko 30-40 minuta).
Korak 3: Ljuštenje paprika i patlidžana
Kada su paprike i patlidžani gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Nakon što su se ohladili dovoljno, skinite im kožu i uklonite semenke.
Korak 4: Priprema ajvara
Stavite povrće u blender, dodajte beli luk, so, šećer, biber i suvi začin. Neophodno je da mešate sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
Korak 5: Kuvanje ajvara
U velikoj šerpi, zagrijte preostalo ulje. Dodajte smesu iz blendera i kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok ajvar ne postane gušći i ulje se odvoji od mase (oko 30-40 minuta).Korak 6: Napunite tegle
Vrući ajvar prelijte u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. To će će produžiti rok trajanja ajvaru. -
Pročitajte i...
Napravite domaći ajvar
Priprema zimnice je u toku, pa mnoga domaćinstva ovaj period godine ne mogu ni zamisliti bez pripreme ajvara.
Ajvar, Otac i Realna priča među nagrađenim filmovima
večana dodela nagrada 49. izdanja Filmskog festivala u Sopotu održana je završne festivalske večeri.
Ostvarenje Ajvar videlo 50 000 gledalaca
Ostvarenje Ajvar rediteljke Ana Marie Rossi, obeležio je uspešan festivalski život, nakon čega je usledio i zapažen bioskopski. Sinoć je u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center nagrađen 50 000. gledalac ove drame, koja je naišla na pozitivne kritike publike.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: