Recept za pijanog šarana
Jedan od najtraženijih recepata ovih dana upravo je recept za pijanog šarana.
13-12-2023
|13:34
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
Šaran (1,5 kg – 3 kg)
Ceđeni sok limuna
1 veza peršuna
3 dl ulja
2 glavice belog luka
4 dl belog suvog vina
Biljni začin
So, biber
2 kg krompira, šargarepa, tikvice, celer...
Priprema:
Beli luk i peršun iseckati što sitnije, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna i biljnim začinom. Oštrim nožem zarezati šarana sa obe strane, usoliti ga dobro i u zareze kao i trbušnu duplju utrljati smesu od belog luka i začina. Dobro nauljiti pleh, staviti krompir i povrće po želji sa ribom u već vruću rernu i peći 10-15 minuta na 200 C. Čim počne da se peče preliti sa 2 dl belog vina, a posle prelivati na pet do deset minuta i masnoćom u kojoj se peče. Smanjiti temperaturu na 160 C i peći još 60 minuta. Čim masnoće ponestane, šarana preliti sa ostatkom vina.
PRIJATNO!