-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Zbog nas
- Alisa - Sanja
- Magazin - Opijum
- Željko Samardžić - Ljubavnik
- Prljavo Kazalište - Sve je lako kad si mlad
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
-
ZdravljeManje od 30 minuta vežbanja ima sjajan učinak na vaš mozak
Redovno vežbanje je generalno korisno za naše telo, ali je i dalje predmet rasprave koliko tačno i koliko često treba da se vežbamo.
Luk je izuzetno zdrav: Jedite ga što višeLuk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
-
PutovanjaZimski raj pod suncem: Najboljih deset destinacija za tople odmore
Zima ima svoje čari - skijanje, sankanje, pravljenje Sneška Belića i praznici. Ali hladnoća koja prodire do kostiju često navede mnoge da potraže tople destinacije. Predstavljamo vam deset najboljih mesta koja će vas grejati tokom novembra, decembra, januara i februara.
Tri najčešće greške zbog kojih možete da propustite letObavezno pročitajte ovaj tekst ako planirate prvi put da letite avionom ili jednostavno ne letite tako često...
-
PreporučujemoKako da vam cveće u vazi duže traje? Praktični trikovi
Cveće na stolu zaista ulepšava ambijent i unosi toplinu u dom. Međutim, kada uvene nakon samo nekoliko dana, često osećamo razočaranje. Uz nekoliko trikova, vaše cveće u vazi može trajati znatno duže, zadržavajući svež izgled, kao da je tek ubrano.
Pet često zanemarenih stvari u dnevnoj sobi koje treba redovnije da čistimo!Tokom radnih dana, većina nas se fokusira na osnovno održavanje reda u domu – vraćamo stvari na svoje mesto, redovno usisavamo i trudimo se da kuhinja ostane čista i uredna. Vikendi su obično rezervisani za temeljno čišćenje, kada posvećujemo više pažnje prostorijama poput dnevne sobe i preostalih delova kuće. Ipak, postavlja se pitanje da li tada zaista obratimo pažnju na sve detalje koje bi trebalo očistiti?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.20 117.02 117.84 CHF 123.63 124.50 125.37 USD 106.88 107.63 108.38
-
Recept za čorbu od krastavca i jogurta
Ništa vas neće bolje hidrirati i osvežiti ovih dana od lagane i izuzetno zdrave čorbe.
17-06-2024 | 12:14 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, minadezhda
Sastojci:
2 velika krastavca
500 ml grčkog jogurta
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika soka od limuna
So i biber po ukusu
Sveža nana
100 ml hladne vode (po potrebi)Kockice leda (opciono)
Priprema:
Ogulite krastavce, presecite ih na pola po dužini i kašikom izvadite semenke. Isecite krastavce na manje komade. Stavite iseckane krastavce u blender. Dodajte jogurt, oljušteni i usitnjeni beli luk, maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber. Sada je potrebno da dobijete glatku smesu. Ako je smesa previše gusta, dodajte hladnu vodu dok ne postignete željenu konzistenciju.
Sipajte čorbu u činiju i ostavite u frižideru najmanje 1 sat da se dobro ohladi. Pre serviranja, dobro promešajte čorbu. Po želji, dodajte listove nane za dekoraciju i dodatni ukus. Ako želite ekstra osvežavajući efekat, možete dodati i kockice leda.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Profiterole: Omiljena poslastica!
Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Čorba sa pečurkama i piletinomMožda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
Meksička tortiljaSavršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
Brzi pasulj sa bukovačama!Ova kombinacija ukusa je jako interesantna, a oni koji su probali ovo jelo tvrde da ih je zaista iznenadilo i oduševilo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: