Recept dana: Gulaš sa pečurkama
Zdrav obrok koji će vas sigurno oduševiti. Iako ne sadrži meso, ovo jelo je veoma pikantno i intenzivnog je ukusa.
14-03-2025
|12:37
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
1 kg šampinjona
300 g praziluka
1 crveni luk
3 čena belog luka
400 ml soka od paradajza
50 ml tople vode
1 kašičica mlevene začinske paprike
so
biber
2 lovorova lista
Priprema:
Naseckajte praziluk i crveni luk. Propržite ih na ulju, a zatim dodajte iseckani beli luk i šampinjone, koji su prethodno isečeni na polovine ili četvrtine. Dinstajte sve dok šampinjoni ne omekšaju i ispari tečnost koju su pustili. Redovno mešajte, po potrebi dodajte malo vode. Dodajte mlevenu začinsku papriku, sok od paradajza i vodu. Posolite, pobiberite i dodajte list lovora. Nastavite kuvanje još oko 15-20 minuta, povremeno mešajući. Ako želite gušći gulaš, rastvorite kašičicu brašna ili gustina u 50 ml vode i dodajte smesi. Na kraju, pospite malo svežeg peršuna.
PRIJATNO!