Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Oliver Dragojević - Vjeruj u ljubav

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika

  Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, privredni subjekti koji obavljaju ove delatnosti radiće prema izmenjenom rasporedu za vaskršnje i prvomajske praznike, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu, navodi se na sajtu beograd.rs .
  11-04-2023 | 12:48 | Autor/Izvor: beograd.rs

  Foto: Bigstock-Kwangmoozaa

   

  Kako se navodi, 14. aprila, na Veliki petak, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

  U subotu, 15. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok u nedelju, na Vaskrs, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

  Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak, 17. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

  Za prvomajske praznike, u nedelju, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati. Na Praznik rada, u ponedeljak, 1. maja, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok drugog dana praznika, u utorak, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

  U dane vaskršnjih i prvomajskih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice u vreme navedenih praznika rade 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

  Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena koje je navedeno u saopštenju, a prenosi beograd.rs

 • Pročitajte i...
  Radno vreme „Parking servisa” tokom Praznika rada Radno vreme „Parking servisa” tokom Praznika rada

  JКP „Parking servis” obaveštava korisnike svojih usluga da, zbog obeležavanja Praznika rada, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada u ponedeljak i utorak, 1. i 2. maja 2023. godine.

  Radno vreme pijaca za prvomajske praznike Radno vreme pijaca za prvomajske praznike

  Sve pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske pijace" u ponedeljak i utorak, 1. i 2. maja, radiće po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova, najavljeno je iz ovog preduzeća, prenosi beograd.rs.

  Pripremite se na vreme za boravak u prirodi Pripremite se na vreme za boravak u prirodi

  Obeležavanje Prvog maja obično podrazumeva boravak u prirodi, te posetu popularnih izletišta. Ukoliko ste produženi vikend rešili da provedete organizujući izlet, donosimo vam nekoliko smernica kako da njegovu pripremu učinite lakšom, te sa sobom ponesete sve potrebne stvari koje će vreme provedeno u prirodi učiniti komfornim i nezaboravnim.

  Uskrs sa najmlađima Uskrs sa najmlađima

  Provedite Uskrs u krugu porodice i dragih ljudi, te osmislite interesantan sadržaj za decu koji će ih uključiti u pripremanje praznika i praznovanje. Stvorite sa njima divne uspomene, posvetite im se, uživajte u igri i vremenu provedenom sa njima.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: