-
Poslednjih 5 pesama
- Boris i Kemal - Daleko
- Boris Rezak - Vjeruj Mi Na Rijec
- EKV - Srce
- Gibonni - Svi moji punti kad se zbroje
- Idoli - Malena
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
Efikasna rešenja za uklanjanje neprijatnih mirisa u frižideru
Sigurno ste se bar nekad susreli sa neprijatnim mirisima koji dolaze iz frižidera. Čak iako ste prečistili sve i izbacili hranu, moguće je da je frižider zadržao neprijatan miris. Iapk moguće je rešiti se neprijatnih mirisa u frižideru i kanti koristeći prirodne metode koje će vaš dom ispuniti prijatnim mirisom.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.21 118.03 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 102.28 103.01 103.73
-
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
28-04-2025 | 10:09 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, photosvit
Predstavljamo vam nekoliko genijalnih trikova koji će vam danas sigurno biti od koristi.
Priprema mesa
Prvi korak ka savršenom roštilju je pravilna priprema mesa. Neka meso odstoji na sobnoj temperaturi pre nego što ga stavite na roštilj, kako biste osigurali ravnomernu termičku obradu. Takođe, mariniranje mesa unapred sa začinima, biljem ili umacima dodatno će poboljšati ukus, ali imajte na umu da meso treba da odstoji bar nekoliko sati.
Koje ukuse i začine možemo da koristimo?
Pripremite marinadu od ulja, limunovog soka, začina po izboru (kao što su beli luk, origano, majčina dušica, crni biber, so), meda ili smeđeg šećera za karamelizaciju i možda malo senfa ili Worcestershire umaka za izraženiji ukus. Ostavite meso da odstoji u marinadi najmanje nekoliko sati ili preko noći u frižideru.
Upotrebite sveže biljke. Dodajte svježe bilje poput ruzmarina, bosiljka ili peršuna i celera pre pečenja. To će dodati svežinu i aromu.
Kombinacija slatko-kiselih ukusa takođe je veoma interesantna. Dodajte malo slatko-kiselih sastojaka poput meda, limunovog soka, pomorandžine kore. Ova kombinacija će dodati slojeve ukusa mesu.
Dodavanje dimljenih začina: Koristite začine poput dimljene paprike ili dimljene soli kako biste mesu dali bogat i intenzivan ukus dima.
Pravilno zagrevanje roštilja
Pre nego što počnete da pečete meso, pobrinite se da je roštilj pravilno zagrejan. Drvo treba da formira ravnomernu temperaturu. Koristite termometar kako biste proverili temperaturu roštilja. Žar takođe ne treba da stavljate samo na jedan deo, nego se potrudite da bude pravilno raspoređen.
Pazite da se meso ne presuši
Kako biste sprečili da se meso ne presuši, dok se peče stavite kocku leda na njega. Meso će ostati sočno i neće se presušiti, a ovo se posebno odnosi na pljeskavice.
Dodavanje dima
Dodavanje dima može značajno da poboljšati ukus roštilja. Koristite komade voća (kao što su jabuke ili trešnje) stavljene direktno na ugljen kako biste dobili dimnu notu. Ovo će dodati poseban šarm vašem roštilju. Ako vam ovo ne deluje kao nešto što biste mogli da izvedete premažite rešetke lukom kako biste dobili bolju aromu.
Pazite na vreme pečenja
Svaka vrsta mesa ima svoje preporučeno vreme pečenja. Previše dug boravak na roštilju može u potpunosti da ga upropasti. Redovno proveravajte stanje mesa i okrećite ga po potrebi. Postavljanje vremenskih ograničenja pomaže u očuvanju sočnosti i ukusa. -
Pročitajte i...
Prirodna rešenja za uklanjanje ogrebotina sa drvenih površina!
Ogrebotine na drvenom nameštaju mogu da budu prava muka, ali to ne znači da morate da se oprostite od omiljenog stola, ormara ili komode. Srećom, postoje jednostavni i povoljni trikovi koje možete primeniti uz sastojke koje već imate u svojoj kuhinji.
Na koliko stepeni bi trebalo da peremo veš kako bismo se rešili bakterija?
Ovo je pitanje koje nas muči i često smo razapeti između želje da ne oštetimo veš na visokim temperaturama i želje da se u potpunosti otarasimo bakterija. Posebnu pažnju obratite na pranje donjeg veša, ali i majica ukoliko želite da budete sigurni da je sve čisto.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda
Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: