-
Poslednjih 5 pesama
- Marija Šerifović - Dolazi Ljubav
- Danijel - Dzuli
- Sergej Ćetković - Necu da znam
- Galija - Da me nisi
- Parni Valjak - Javi Se
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
28-04-2025 | 10:09 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, photosvit
Predstavljamo vam nekoliko genijalnih trikova koji će vam danas sigurno biti od koristi.
Priprema mesa
Prvi korak ka savršenom roštilju je pravilna priprema mesa. Neka meso odstoji na sobnoj temperaturi pre nego što ga stavite na roštilj, kako biste osigurali ravnomernu termičku obradu. Takođe, mariniranje mesa unapred sa začinima, biljem ili umacima dodatno će poboljšati ukus, ali imajte na umu da meso treba da odstoji bar nekoliko sati.
Koje ukuse i začine možemo da koristimo?
Pripremite marinadu od ulja, limunovog soka, začina po izboru (kao što su beli luk, origano, majčina dušica, crni biber, so), meda ili smeđeg šećera za karamelizaciju i možda malo senfa ili Worcestershire umaka za izraženiji ukus. Ostavite meso da odstoji u marinadi najmanje nekoliko sati ili preko noći u frižideru.
Upotrebite sveže biljke. Dodajte svježe bilje poput ruzmarina, bosiljka ili peršuna i celera pre pečenja. To će dodati svežinu i aromu.
Kombinacija slatko-kiselih ukusa takođe je veoma interesantna. Dodajte malo slatko-kiselih sastojaka poput meda, limunovog soka, pomorandžine kore. Ova kombinacija će dodati slojeve ukusa mesu.
Dodavanje dimljenih začina: Koristite začine poput dimljene paprike ili dimljene soli kako biste mesu dali bogat i intenzivan ukus dima.
Pravilno zagrevanje roštilja
Pre nego što počnete da pečete meso, pobrinite se da je roštilj pravilno zagrejan. Drvo treba da formira ravnomernu temperaturu. Koristite termometar kako biste proverili temperaturu roštilja. Žar takođe ne treba da stavljate samo na jedan deo, nego se potrudite da bude pravilno raspoređen.
Pazite da se meso ne presuši
Kako biste sprečili da se meso ne presuši, dok se peče stavite kocku leda na njega. Meso će ostati sočno i neće se presušiti, a ovo se posebno odnosi na pljeskavice.
Dodavanje dima
Dodavanje dima može značajno da poboljšati ukus roštilja. Koristite komade voća (kao što su jabuke ili trešnje) stavljene direktno na ugljen kako biste dobili dimnu notu. Ovo će dodati poseban šarm vašem roštilju. Ako vam ovo ne deluje kao nešto što biste mogli da izvedete premažite rešetke lukom kako biste dobili bolju aromu.
Pazite na vreme pečenja
Svaka vrsta mesa ima svoje preporučeno vreme pečenja. Previše dug boravak na roštilju može u potpunosti da ga upropasti. Redovno proveravajte stanje mesa i okrećite ga po potrebi. Postavljanje vremenskih ograničenja pomaže u očuvanju sočnosti i ukusa. -
Pročitajte i...
Prirodna rešenja za uklanjanje ogrebotina sa drvenih površina!
Ogrebotine na drvenom nameštaju mogu da budu prava muka, ali to ne znači da morate da se oprostite od omiljenog stola, ormara ili komode. Srećom, postoje jednostavni i povoljni trikovi koje možete primeniti uz sastojke koje već imate u svojoj kuhinji.
Na koliko stepeni bi trebalo da peremo veš kako bismo se rešili bakterija?
Ovo je pitanje koje nas muči i često smo razapeti između želje da ne oštetimo veš na visokim temperaturama i želje da se u potpunosti otarasimo bakterija. Posebnu pažnju obratite na pranje donjeg veša, ali i majica ukoliko želite da budete sigurni da je sve čisto.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda
Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: