-
Poslednjih 5 pesama
- Richard Clayderman - Plaisir D'amour
- Kenny G - The Moment
- Unforgettable Hits (Saxophones) - Wind Beneath My Wings
- Francis Goya - Let It Be Me
- Richard Clayderman - Nikita
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Musaka od batata
Ljubitelji ove vrste krompira obožavaće ovu musaku. Oni koji preferiraju tradicionalni način pripreme možda će biti sumnjičavi kada je ovaj recept u pitanju, ali ipak savetujemo da probaju ovo fantastično jelo.
Recept dana: Gulaš sa pečurkama
Zdrav obrok koji će vas sigurno oduševiti. Iako ne sadrži meso, ovo jelo je veoma pikantno i intenzivnog je ukusa.
-
Zdravlje
Kako kofein utiče na telo? Prednosti, rizici i uticaj na zdravlje
Pet sati nakon konzumacije kofeina, telo ga razgradi tek upola, dok je za potpuno izlučivanje potrebno deset sati.
Namirnice koje podržavaju dobro varenje
Čim hrana uđe u telo kroz usta, počinje proces varenja.Telo onda postepeno pomera hranu kroz probavni sistem, koji razlaže hranu na manje, upotrebljivije delove.
-
-
Putovanja
"Mali Pariz": Posetite Bukurešt ovog proleća
Ne morate da putujete daleko da biste posetili mesto koje može da vas očara i da biste uživali u još jednoj avanturi koje putovanje donosi.
Najbolji restoran u Rimu za 2025. godinu!
Rim je jedna od najdragocenijih turističkih i gastronomskih destinacija na svetu. Svake godine ovaj veličanstveni grad privlači ogroman broj posetilaca, koji dolaze ne samo da uživaju u njegovoj spektakularnoj arhitekturi i jedinstvenom duhu, već i da se prepuste vrhunskim italijanskim specijalitetima – pici, pasti i izvrsnim vinima.
-
Preporučujemo
Iznenađujući načini primene sredstva za skidanje laka u domaćinstvu!
Da li ste znali da sredstvo za uklanjanje laka za nokte može imati mnogo širu primenu u domaćinstvu? Ovaj svakodnevni proizvod, koji često zanemarujemo, sadrži aceton – moćan sastojak koji može pomoći u uklanjanju različitih mrlja i čišćenju površina na iznenađujuće efikasan način.
Sunčani dani – idealno vreme za pranje zavesa, ali koliko često bi to trebalo da radimo?
Proleće donosi sunčane dane i osveženje u domovima, što znači da je pravo vreme za pranje zavesa. Ipak, mnogi nisu sigurni koliko često bi trebalo da ih peru. Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da prljave zavese mogu zadržavati prašinu, alergene i neprijatne mirise, čineći prostor nezdravim i vizuelno neurednim.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.38 117.20 118.02 CHF 121.03 121.88 122.74 USD 106.67 107.42 108.17
-
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
28-04-2024 | 08:30 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, photosvit
Predstavljamo vam nekoliko genijalnih trikova koji će vam danas sigurno biti od koristi.
Priprema mesa
Prvi korak ka savršenom roštilju je pravilna priprema mesa. Neka meso odstoji na sobnoj temperaturi pre nego što ga stavite na roštilj, kako biste osigurali ravnomernu termičku obradu. Takođe, mariniranje mesa unapred sa začinima, biljem ili umacima dodatno će poboljšati ukus, ali imajte na umu da meso treba da odstoji bar nekoliko sati.
Koje ukuse i začine možemo da koristimo?
Pripremite marinadu od ulja, limunovog soka, začina po izboru (kao što su beli luk, origano, majčina dušica, crni biber, so), meda ili smeđeg šećera za karamelizaciju i možda malo senfa ili Worcestershire umaka za izraženiji ukus. Ostavite meso da odstoji u marinadi najmanje nekoliko sati ili preko noći u frižideru.
Upotrebite sveže biljke. Dodajte svježe bilje poput ruzmarina, bosiljka ili peršuna i celera pre pečenja. To će dodati svežinu i aromu.
Kombinacija slatko-kiselih ukusa takođe je veoma interesantna. Dodajte malo slatko-kiselih sastojaka poput meda, limunovog soka, pomorandžine kore. Ova kombinacija će dodati slojeve ukusa mesu.
Dodavanje dimljenih začina: Koristite začine poput dimljene paprike ili dimljene soli kako biste mesu dali bogat i intenzivan ukus dima.
Pravilno zagrevanje roštilja
Pre nego što počnete da pečete meso, pobrinite se da je roštilj pravilno zagrejan. Drvo treba da formira ravnomernu temperaturu. Koristite termometar kako biste proverili temperaturu roštilja. Žar takođe ne treba da stavljate samo na jedan deo, nego se potrudite da bude pravilno raspoređen.
Pazite da se meso ne presuši
Kako biste sprečili da se meso ne presuši, dok se peče stavite kocku leda na njega. Meso će ostati sočno i neće se presušiti, a ovo se posebno odnosi na pljeskavice.
Dodavanje dima
Dodavanje dima može značajno da poboljšati ukus roštilja. Koristite komade voća (kao što su jabuke ili trešnje) stavljene direktno na ugljen kako biste dobili dimnu notu. Ovo će dodati poseban šarm vašem roštilju. Ako vam ovo ne deluje kao nešto što biste mogli da izvedete premažite rešetke lukom kako biste dobili bolju aromu.
Pazite na vreme pečenja
Svaka vrsta mesa ima svoje preporučeno vreme pečenja. Previše dug boravak na roštilju može u potpunosti da ga upropasti. Redovno proveravajte stanje mesa i okrećite ga po potrebi. Postavljanje vremenskih ograničenja pomaže u očuvanju sočnosti i ukusa. -
Pročitajte i...
Prirodna rešenja za uklanjanje ogrebotina sa drvenih površina!
Ogrebotine na drvenom nameštaju mogu da budu prava muka, ali to ne znači da morate da se oprostite od omiljenog stola, ormara ili komode. Srećom, postoje jednostavni i povoljni trikovi koje možete primeniti uz sastojke koje već imate u svojoj kuhinji.
Na koliko stepeni bi trebalo da peremo veš kako bismo se rešili bakterija?
Ovo je pitanje koje nas muči i često smo razapeti između želje da ne oštetimo veš na visokim temperaturama i želje da se u potpunosti otarasimo bakterija. Posebnu pažnju obratite na pranje donjeg veša, ali i majica ukoliko želite da budete sigurni da je sve čisto.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda
Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: