-
Poslednjih 5 pesama
- Generacija 5 - Dolazim Za 5 Minuta
- Tony Cetinski - Cuvam Ljubav
- Gibonni - Mirakul
- Magnifico - Samo Malo
- Idoli - Maljčiki
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Na koliko stepeni bi trebalo da peremo veš kako bismo se rešili bakterija?
Ovo je pitanje koje nas muči i često smo razapeti između želje da ne oštetimo veš na visokim temperaturama i želje da se u potpunosti otarasimo bakterija. Posebnu pažnju obratite na pranje donjeg veša, ali i majica ukoliko želite da budete sigurni da je sve čisto.
22-05-2024 | 10:33 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, diego cervo
Kako navode iz Nacionalne zdravstvene službe Velike Britanije (NHS), pamučni donji veš bi trebalo da peremo na 60 ili 90 stepeni Celzijusa kako bismo bili sigurni da nismo izloženi riziku od infekcija i sličnih problema.
Philip Tierno, profesor mikrobiologije na Univerzitetu u New Yorku, savetuje da pamučnom vešu dodate i malo izbeljivača.
Takođe je napomenuo da bakterija ešerihija koli može ostati na pamučnom vešu ako ga perete na nižim temperaturama. Naravno, nikada ne bi trebalo da veš peremo sa kuhinjskim krpama i sličnim stvarima.
Ukoliko je donji veš napravljen od viskoze ili čipke, odaberite ciklus pranja za osetljiv veš i perite ga na 40 stepeni. Takođe bi trebalo dodati blagi deterdžent. Nakon pranja ga nemojte stavljati u mašinu za sušenje da ga ne oštetite.
Ako ste nosili donji veš od svile, nikako ga ne perite u mašini. Potopite ga u mlaku vodu i naspite malo antibakterijskog deterdženta. Zatim ga isperite hladnom vodom i stavite da se suši. -
Pročitajte i...
Prirodna rešenja za uklanjanje ogrebotina sa drvenih površina!
Ogrebotine na drvenom nameštaju mogu da budu prava muka, ali to ne znači da morate da se oprostite od omiljenog stola, ormara ili komode. Srećom, postoje jednostavni i povoljni trikovi koje možete primeniti uz sastojke koje već imate u svojoj kuhinji.
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
Uklonite fleke od dezodoransa pomoću sirćeta
Upotrebom dezodoransa mogu nastati vidljive fleke na odeći u pazdušnoj regiji. Kako biste uklonili ovakvu vrstu mrlja, možete upotrebiti belo sirće.
Kako da sprečite nestanak čarapa?
Pravilo "nestajanja" čarapa nakon pranja poznato je gotovo svakom domaćinstvu. Kako biste izbegli ovaj problem upotrebite jednostavnu tehniku.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: