Punjeni patlidžan

Patlidžan je jedan od jesenjih poslastica. Pripremite ga na ovakav način.

19-10-2017

|

15:06

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 4 manja plava patlidžana
- 200 gr mlevenog mesa
- 1 crvena paprika
- 4 manja paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 šolja skuvanog pirinča
- biber, so

Priprema: Iseći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu. Iseckati i ispržiti sredinu na ulju da porumeni. Ispržiti meso, naseckani crni i beli luk i pirinač. Začiniti po ukusu solju i biberom. Napuniti patlidžan tako što se na dno sipa masa sa mesom, a preko njega propržena sredina. Iseći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a pre služenja ukrasiti svežim bosiljkom i krem sirom.