Punjeni krompiri sa kajmakom
Ovaj recept oduševiće prave gurmane.
11-05-2016
|12:27
|Autor / Izvor: Naxi media
                                                            
Sastojci: 
 - 4 bela krompira (približne veličine) 
 - 100-150  g slanine 
 - 1 mladi crni luk 
 - 1 čen belog luka mast 
 - 4 kašike kajmaka 
     
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Pripema: Krompir nije potrebno ljuštiti već ga samo dobro operite. Sa gornje strane iseći poklopac, a zatim sredinu izdubiti da ivica ostane širine oko 1 cm. Začinite  biljnim začinom. Za fil seckati slaninu,mladi i beli luk. Krompire spolja premazati mašću i složiti u pekač, a zatim ih napunite i peći na 200 °C oko 30 minuta. Kada su pečeni, na svaki krompir stavite po kašiku kajmaka. Posuti seckanim peršunom.