Punjeni krompir

Ukusan obrok koji možete lako pripremiti.

12-06-2017

|

12:46

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 7 krompira
- 1 crveni luk
- 5 kašika kisele pavlake (12% masti)
- 150 g gaude
- 5 kriški pančete
- so, biber
- bosiljak

Priprema: Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne sme da se prekuva, jer će se onda teško izdubiti pa će se raspadati. Krompir potom oljuštite, isecite na polovine i izdubite sredinu kašičicom, ostavljajući rub od oko pola centimetra. Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite. Napunite smesom izdubljeni krompir, stavite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pančete. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.