Punjene tikvice

Ukusan obrok ukoliko ćelite da iskombinujete povrće i meso.

14-01-2021

|

11:51

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 4 srednje tikvice
- 200 gr mlevenog mesa
- čeri paradajz
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šolja skuvanog pirinča
- biber, so, origano


Priprema: Iseći tikvice na polovine po dužini i izdubiti sredinu. Iseckati i ispržiti sredinu na ulju da porumeni. Ispržiti meso, naseckani crni i beli luk i dodati pirinač. Začiniti po ukusu. Napuniti tikvice tako što se na dno sipa masa sa mesom, a preko nje propržena sredina. Iseći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a pre služenja preko tikvice taviti pavlaku i pousti svežim bosiljkom.