Punjene pečurke
Predjelo koje se lako sprema, a koje ukoliko želite možete servirati i kao večeru.
09-03-2018
|15:43
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 12 velikih pečuraka,
- 1 paradajz,
- 80 g kačkavalja,
- beli luk u granulama,
- biber,
- peršun,
- maslinovo ulje
- 100 gr pršute
Priprema: Pečurke očistite, operite i prosušite na papirnoj salveti. Odrežite im peteljke. Peteljke, paradajz i pršutu isecite na male komade. Povrće stavite u činiju i dodajte beli luk u granulama, peršun i narendanikačkavalj. Pospite „suvim začinom i pobiberite. Dobro promešajte. Kapice pečuraka napunite napravljenom smesom. Složite ih u pleh za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pecite u rerni na 190 stepeni desetak minuta. Servirajte uz pavlaku.