Punjena jaja

Punjena jaja su pravi izbor ako želite da jednostavnu hranu učinite nesvakidašnjom uz male trikove.

22-03-2016

|

14:39

|

Autor / Izvor: Naxi media-stil-magazin.com

Sastojci:

- 10 barenih jaja
- 250 g mlevene junetine
- Glavica crnog luka
- 50 g putera
- 1 kašika brašna
- malo mleka
- ruzmarina po ukusu
- po ukusu majčine dušice
- soli po ukusu


Priprema: Tvrdo kuvana jaja oljuštite, odsecite poklopce i pažljivo izvadite žumanca. Luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja, zatim dodajte mleveno meso, posolite i još malo propržite. Ispasirajte pet žumanaca i pomešajte s masom. Ovom masom punite spremljena belanca. Punjena jaja ređajte u dublji zemljani sud (đuvečaru). Na 50 grama zagrejanog putera stavite kašiku brašna, nalijte mlekom i dobro izmešajte da nema grudvica. Dodajte malo soli, majčine dušice i ruzmarina pa tim sosom prelijte jaja i zapecite. Pre služenja prelijte ih mileramom i ukrasite mrvicama preostalih žumanaca. Savet: Da jaja ne bi pucala prilikom kuvanja, izvadite ih iz frižidera, držite ih dva-tri sata u vodi u koju ste dodali četvrt čašice sirćeta i dve kocke šećera. U istoj vodi ih i kuvajte. (Izvor:stilmagazin)