-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Ti Mozes Sve, Al Jedno Ne
- Boris Rezak - Voli me
- Ana Stanić - Sama
- Crvena jabuka - Zovu nas ulice
- Mirzino Jato - Apsolutno tvoj
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
-
Zdravlje
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
Tajna kvalitetnog sna možda se jednostavno krije u konzumaciji voća i povrća!
Kvalitetan san je ključan za zdravlje, a najnovija istraživanja pokazuju da bi jedan od najlakših načina da spavamo bolje mogao da se krije u tanjiru prepunom voća i povrća.
-
-
Putovanja
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
Jedan od najpopularnijih evropskih gradova za vikend putovanja uvodi zabranu alkohola
Od srede, 25. juna, Porto je počeo sa primenom zabrane prodaje alkohola za konzumaciju na javnim mestima u večernjim satima – evo šta to znači za noćni život u ovom portugalskom gradu.
-
Preporučujemo
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
Uštedite vreme: Pametni trikovi za uredan dom bez celodnevnog sređivanja
Da bi dom bio uredan, nije neophodno da svakog dana provedete sate u čišćenju. Dovoljno je da svako jutro odradite nekoliko jednostavnih koraka, i već time možete izbeći da vas po povratku s posla dočeka nered koji vam oduzima energiju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.59 125.47 126.35 USD 98.69 99.39 100.08
-
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
30-05-2024 | 10:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Jaja se obično koriste u roku od tri nedelje, ali prema USDA, rok trajanja na kutijama ne bi trebalo da bude duži od 30 dana od datuma pakovanja. To je dan kada se jaja peru, klasifikuju i stavljaju u kutiju.
Na portalu "She Knows" navode da se na pojedinim kartonima jaja može naći i trocifrena šifra koja predstavlja dan u godini počev od 1. januara, koji je označen kao „001“ do 31. decembra, koji je označen kao „ 365".Međutim, USDA nije tako stroga u pogledu konzumiranja hrane nakon isteka roka. Kažu da ako je rok trajanja prošao, proizvod bi i dalje trebao biti bezbedan i zdrav ako se njime pravilno rukuje sve dok vreme kvarenja nije očigledno.
Naravno, ako vam se iz bilo kojeg razloga učini da su jaja pokvarena, slobodno ih bacite. Ukratko, ako smrde kad otvorite kutije, ne bi trebalo da ih jedete.
Prema zvaničnoj stranici američke vlade Foodsafety, sirova jaja u ljusci mogu da se čuvaju u frižideru tri do pet sedmica. Ne preporučuje se zamrzavanje u ljusci. Umesto toga, navode da razbijete ta jaja, umutite, a zatim ih spremite u posudu prikladnu za zamrzavanje.Malo je verovatno da će se jaja pokvariti u frižideru, ali će se vremenom osušiti. Jaja se ne kvare automatski nakon određenog datuma. Ako jaja već nemaju salmonelu, onda neće dovesti do spontanog stvaranja bakterija u frižideru. Ako vaša jaja sadrže salmonelu, broj bakterija će biti prilično nizak jer ne rastu u hladnom okruženju. Pravilno rukovanje i kuvanje će ubiti sve prisutne bakterije.
Jednostavan način da proverite svežinu jajeta je da ga stavite u posudu sa vodom. Sveže jaje će potonuti, a starije će plutati. Takođe se preporučuje da koristite sveža jaja za poširanje i druge recepte kod kojih je oblik važan, a starija čuvate za kajganu i druga slična jela. -
Pročitajte i...
Sirće kao fantastičan trik: Najlakši način da vam hrana ostane sveža
Neretko nam od ručka ostanu ostaci hrane. Ovu hranu možemo sledećeg dana da podgrejemo, ali i da je iskoristimo za neka druga jela... Međutim postavlja se pitanje kako da nam hrana ostane sveža, a ovo je posebno važno u periodu kada su temperature izuzetno visoke... Interesantno je da postoji pametan trik koji može da učini da vaši ostaci traju duplo duže - uz pomoć namirnice koju verovatno već imate u kuhinji: sirćeta.
Golubovi vam opsedaju balkon? Ovo su biljke koje ih prirodno odbijaju
Ako vam golubovi svakodnevno prave društvo na terasi, verovatno znate koliko mogu da budu naporni. Osim što ostavljaju nered, mogu da oštete biljke, a takođe nose rizik od širenja bolesti i kontaminacije zemlje u saksijama. Srećom, postoje jednostavna i humana rešenja da ih odvratite, i to bez postavljanja ružnih, nesigurnih barijera.
Znakovi koji otkrivaju da naši peškiri više nisu za upotrebu!
Mnogi veruju da peškiri mogu trajati decenijama, posebno zato što se redovno peru na visokim temperaturama. Ipak, bez obzira na sve trikove za produžavanje njihove upotrebe, postoje četiri jasna znaka koja pokazuju da je vreme da se oprostite od starih peškira.
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: