Prolećne rolnice sa povrćem
Napravite sami kineske prolećne rolnice sa povrćem. Sastojke možete sami da dodajete po želji. Prijatno.
25-04-2016
|13:56
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- šargarepa
- luk
- kupus
- tikvice
- sir
- sremuš
- španat
- luk,
- ljuta paprika
Priprema: Sve sastojke prvo treba očistiti i naseckati, narendati ili samleti ali ne previše sitno. Bez obzira koju kombinaciju povrća koristite, prvo ga ili kratko probarite tj. blanširajte i ocedite - mislim da je to najbolja varijanta jer je najmanje masno. Povrće koje može i presno da se jede čak i ne morate pržiti ili bariti pre zavijanja u rolnice. Kore za pitu, najbolje je da koristite one tanke jer će one biti fino krckave, isecite na 4 dela. Jedna četvrtina kore je dovoljna za jednu rolnicu. Svaku koru pre stavljanja fila, četkicom premažite uljem. Procena koliko fila ide na tako izdeljenu koru je odokativna, ali... i ta odokativna metoda je otprilike jedna supena kašika fila. Na jedan kraj tj. ćošak kore stavite fil. One uglove sa strane preklopite na sredinu da fil ne iscuri i smotajte rolnicu do kraja. Napravljene rolnice, poslažite u tepsiju i stavite u rernu zagrejanu na 220°C i pecite oko 20 minuta, odnosno dok rolnice ne dobiju lepu zlatno žutu boju.