Projara

Napravite ukusnu projaru i konzumirajte je uz domaće kiselo mleko, jogurt ili sir.

24-04-2023

|

15:49

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1 jaje
- 200 gr sitnog sira
- 2 šoljice belog kukuruznog brašna
- 2 šoljice mekog pšeničnog brašna
- kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- suncokret, susam i semenke bundeve


Priprema: Sir izgnječiti. U činiju staviti kukuruzno i obično brašno sa praškom za pecivo i izmešati. Jaje dobro umutiti, dodati ulje, kiselu vodu i so. Polako dodati brašno i sve sjediniti. Umešati izmrvljen sir i lagano špatulom izmešati, pa sipati u pleh za pečenje. Posuti malo suncokreta i semenki. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.