-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Ako me pogledaš u oči
- Neverne Bebe - Dvoje
- Crvena jabuka - To Mi Radi
- Željko Samardžić - Ljubavnik
- Piloti - Tajna
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Zapečena boranija sa pečurkama
Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.
Čia puding sa nektarinom i malinama
Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...
-
Zdravlje
Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa
Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
-
-
Putovanja
Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj
Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
-
Preporučujemo
Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.00 124.87 125.75 USD 99.90 100.61 101.31
-
Profiterole sa čokoladom
Napravite ovu izvrsnu poslasticu brzo i lako.
08-02-2016 | 14:52 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-margouillat photo
Sastojci:
Za testo:
- 300 ml vode,
- 100 g putera,
- 120 g oštrog brašna,
- 4 jajeta
Za fil:
- 4 jajeta,
- 0,5 l mleka,
- 125 g putera,
- 4 kašike šećera,
- 100 g šećera u prahu
Za preliv:
- 150 g crne čokolade,
- 100 ml slatke pavlakePriprema: Stavite u vodu puter i zagrevajte da proključa. Čim provri, sklonite s vatre i odmah ubacite brašno, stalno muteći mikserom i povremeno vraćajte na ringlu. Kad se masa malo prohladi, dodajte jedno po jedno jaje, muteći tako da se svako jaje sjedini s kuvanim testom. Papir za pečenje podmažite puterom, provucite ga kroz hladnu vodu, te višak vode otresite i stavite papir u pleh. Kašičicom ili špricem stavljajte na papir loptice od testa na razmaku 3–4 cm. Stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite oko 40 minuta ne otvarajući rernu. Da bi profiterole ostale hrskave, čim ih izvadite, svaku izbušite iglom kako bi iz njih izašla para. Vratite ih u vruću, isključenu rernu dok ne pripremite fil. Umutite penasto jaja sa šećerom i prelijte ih vrelim mlekom sve vreme muteći. Skuvajte fil na pari i ostavite da se hladi. Puter umutite sa šećerom u prahu i stalno muteći u njega dodajte kašiku po kašiku fila. Ušpricajte fil u profiterole i prelijte ih otopljenom čokoladom koju ste pomešali s pavlakom.
-
Pročitajte i...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: