Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Djavoli - Bambina

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Djavoli - Bambina
    2. Vlado Georgiev - Sama bez ljubavi
    3. Tony Cetinski - Od Milion Zena
    4. Crvena jabuka - Ostani
    5. Željko Joksimović - Mila moja
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Sara Milutinović - Petak - Mojih 50
    2. 14. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 14. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 14. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Sara Milutinović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaći kompot od kajsija Domaći kompot od kajsija

    Kompot je jedan od nezaobilaznih jesenjih recepata.

    Domaća paradajz čorba Domaća paradajz čorba

    Ukusna čorbica tu je da ugreje tokom hladnih jesenjih dana.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Zdravlje
    Zdrav napitak za početak dana Zdrav napitak za početak dana

    Započnite dan zdravim napitkom koji može poboljšati vaš imunitet.

    Benefiti čaja od kamilice Benefiti čaja od kamilice

    Čaj od kamilice jedan je od najpoplarnijih čajeva na ovom podneblju, a njegova uloga u očuvanju zdravlja je višestruka jer poseduje antibakterijska, antivirusna i fungicidna dejstva.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.74 117.56 118.39
    CHF 108.89 109.66 110.42
    USD 100.55 101.26 101.97
  • Povezani članci
  • Profiterole sa čokoladom

    Napravite ovu izvrsnu poslasticu brzo i lako.




    08-02-2016 | 14:52 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-margouillat photo

     


    Sastojci:

    Za testo:
    - 300 ml vode,
    - 100 g putera,
    - 120 g oštrog brašna,
    - 4 jajeta
    Za fil:
    - 4 jajeta,
    - 0,5 l mleka,
    - 125 g putera,
    - 4 kašike šećera,
    - 100 g šećera u prahu
    Za preliv:
    - 150 g crne čokolade,
    - 100 ml slatke pavlake

    Priprema: Stavite u vodu puter i zagrevajte da proključa. Čim provri, sklonite s vatre i odmah ubacite brašno, stalno muteći mikserom i povremeno vraćajte na ringlu. Kad se masa malo prohladi, dodajte jedno po jedno jaje, muteći tako da se svako jaje sjedini s kuvanim testom. Papir za pečenje podmažite puterom, provucite ga kroz hladnu vodu, te višak vode otresite i stavite papir u pleh. Kašičicom ili špricem stavljajte na papir loptice od testa na razmaku 3–4 cm. Stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite oko 40 minuta ne otvarajući rernu. Da bi profiterole ostale hrskave, čim ih izvadite, svaku izbušite iglom kako bi iz njih izašla para. Vratite ih u vruću, isključenu rernu dok ne pripremite fil. Umutite penasto jaja sa šećerom i prelijte ih vrelim mlekom sve vreme muteći. Skuvajte fil na pari i ostavite da se hladi. Puter umutite sa šećerom u prahu i stalno muteći u njega dodajte kašiku po kašiku fila. Ušpricajte fil u profiterole i prelijte ih otopljenom čokoladom koju ste pomešali s pavlakom.

  • Pročitajte i...
    Kompot Domaći kompot od kajsija

    Kompot je jedan od nezaobilaznih jesenjih recepata.

    Mus od bundeve Mus od bundeve

    Jesenji desert u kome će uživati cela porodica.

    Bundevara Bundevara

    Nezaobilazna poslastica jeseni.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: