-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Nekako S Proljeca
- Zdravko Čolić - Pisaću joj pisma duga
- Valentino - Ne daj mi da govorim u snu
- Piloti - Tajna
- Sergej Ćetković - Ko Li Te Sad Miluje
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilogramaNaša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
-
PutovanjaDva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!
Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.
Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno
-
PreporučujemoSaveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?
Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.
Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.25 124.11 124.98 USD 111.73 112.51 113.30
-
Profiterole: Desert koji se ne odbija
Ovo su kolačići koji se ne odbijaju, pa proverite koliko su samo ukusni, kremasti i sočni...
15-04-2024 | 11:10 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: bigstockphoto/margouillat
Sastojci:
140 ml vode
50 g maslaca
malo soli
100 g oštrog brašna tip 400
1 puding od vanile
250 ml mleka
200 g šlaga
130 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
Priprema:Za krem: Pomešajte prah za puding sa šećerom i malom količinom hladnog mleka. Skuvajte preostalo mleko i sklonite s vatre. U mleko dodajte razmućen prah za puding, kuvajte uz mešanje 1-2 minuta, zatim ohladite. U ohlađeni puding umešajte čvrsto umućen šlag.
Za testo: Stavite vodu, maslac i so u manju posudu i ostavite da provri. Dodajte brašno i kuvajte smesu dok ne postane gusta. Ohladite malo, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Mikserom mešajte smesu dok ne postane glatka.
Stavite kuvano testo u poslastičarski špric, istiskujte gomilice veličine oraha na uljem namazan pleh. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Ohladite pečene profiterole.
U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Ubodite nastavkom svaku profiterolu i utisnite malo kreme. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.
Za preliv: Zagrejte slatku pavlaku, dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu i ohladite. Prelijte ovim prelivom profiterole.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Profiterole: Omiljena poslastica!
Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Starinska štrudla sa makomJesenji dani bude u svima nama posebnu vrstu nostalgije. Štrudla sa makom definitivno je "kraljica" starinskih kolača i skoro da ne postoji osoba koja je ne voli... Ako se već niste izveštili u pripremi ovog recepta, obavezno sačuvajte ovaj recept.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: