-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Malena
- Toše Proeski - Soba za tugu
- Gibonni - Lose Vino
- Poslednja igra leptira - Umiru Jeleni
- Sergej Ćetković - Nek te ljubav dočeka
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Grčka musaka sa šampinjonima
Vrlo interesantna musaka koja će oduševiti sve ljubitelje šampinjona...
Osvežavajući voćni koktel!
Ovaj koktel je idealan i za nas i za decu jer ne sadrži alkohol. Osvežiće nas tokom vrućina, a svakako je savršena zamena za kupovne, industrijske sokove...
-
Zdravlje
Šest znakova da vam nedostaje kalijum: Evo kako da ga nadoknadite
Kalijum je mineral koji se često zanemaruje, iako ima presudnu ulogu u funkcionisanju tela – od pravilnog rada mišića i srca, do regulacije krvnog pritiska i održavanja ravnoteže tečnosti. Njegov dovoljan unos može imati veći efekat na snižavanje pritiska čak i od smanjenja unosa soli, zbog čega je važno prepoznati signale koje telo šalje kada mu ovog minerala nedostaje.
Tri sporne navike koje povećavaju rizik od dijabetesa
Nije tajna da je hranljiva, uravnotežena ishrana važna komponenta vašeg ukupnog zdravlja.
-
-
Putovanja
Da li je ovo najbolji grad za stanovanje u 2025. godini?
Beč je ponovo dospeo u žižu međunarodne pažnje zahvaljujući izuzetnom kvalitetu života – ali ovog puta sa posebnim naglaskom na stanovanje. Prema najnovijem izdanju prestižnog magazina Monocle, austrijska prestonica proglašena je najboljim gradom na svetu za stanovanje u 2025. godini.
Velika vest: Avio-kompanije u Evropi više neće smeti da naplaćuju ručni prtljag
Putnici u EU uskoro će moći da ponesu kabinski prtljag bez dodatne nadoknade, a evo šta za sada znamo...
-
Preporučujemo
Sunčani dani – idealno vreme za pranje zavesa, ali koliko često bi to trebalo da radimo?
Leto je donelo sunčane i tople dan, što znači da je pravo vreme za pranje zavesa. Ipak, mnogi nisu sigurni koliko često bi trebalo da ih peru. Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da prljave zavese mogu zadržavati prašinu, alergene i neprijatne mirise, čineći prostor nezdravim i vizuelno neurednim.
Kako da eliminišete neprijatne mirise iz usisivača uz jednostavne trikove?
Ukoliko ste primetili da vaš usisivač tokom rada širi neprijatan miris, niste jedini – to je čest problem koji može pokvariti utisak svežine u domu. Dobra vest je da postoji nekoliko jednostavnih i pristupačnih rešenja pomoću kojih možete efikasno neutralisati te mirise.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.24 125.12 125.99 USD 99.18 99.88 100.58
-
Profiterole: Omiljena poslastica!
Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
25-10-2024 | 12:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: bigstockphoto/margouillat
Sastojci:
140 ml vode
50 g maslaca
malo soli
100 g oštrog brašna tip 400
1 puding od vanile
250 ml mleka
200 g šlaga
130 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
Priprema:Za krem: Pomešajte prah za puding sa šećerom i malom količinom hladnog mleka. Skuvajte preostalo mleko i sklonite s vatre. U mleko dodajte razmućen prah za puding, kuvajte uz mešanje 1-2 minuta, zatim ohladite. U ohlađeni puding umešajte čvrsto umućen šlag.
Za testo: Stavite vodu, maslac i so u manju posudu i ostavite da provri. Dodajte brašno i kuvajte smesu dok ne postane gusta. Ohladite malo, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Mikserom mešajte smesu dok ne postane glatka.
Stavite kuvano testo u poslastičarski špric, istiskujte gomilice veličine oraha na uljem namazan pleh. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Ohladite pečene profiterole.
U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Ubodite nastavkom svaku profiterolu i utisnite malo kreme. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.
Za preliv: Zagrejte slatku pavlaku, dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu i ohladite. Prelijte ovim prelivom profiterole.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Osvežavajući kolač sa borovnicama!
Ako tražite lagan i brz desert koji mora da vas osveži, ovaj krem kolač sa borovnicama je savršen izbor. Priprema se bez pečenja, od samo nekoliko sastojaka i zato je idealna poslastica za vrele, letnje dane.
Letnja pasta salata
Ova šarena vegetarijanska pasta salata pravi je spoj svežine i ukusa - spoj sočnog čeri paradajza, hrskavog krastavca, slatkog kukuruza i kremastog prelivа od majoneza.
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: