Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Boris Rezak - Lastavica

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Boris Rezak - Lastavica
    2. Knez - Mia bella signorina
    3. Valentino - Samo sklopi okice
    4. Aleksandra Radović - Gde Ces Ovu Noc
    5. Bijelo dugme - Svi marš na ples
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Dušan Kaličanin - Četvrtak - Mojih 50
    2. 8. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 8. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 8. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Dušan Kaličanin - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Krompir čorba sa pečurkama Krompir čorba sa pečurkama

    Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.

    Kokos kuglof Kokos kuglof

    Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...

  • Zdravlje
    Kako odrediti najbolje vreme za spavanje? Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?

    Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.

    Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu

    Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.

  • Putovanja
    Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu

    Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.

    Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve

    Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.

  • Preporučujemo
    Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove

    I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.

    Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok? Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?

    Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.72 125.60 126.47
    USD 100.52 101.23 101.93
  • Povezani članci
  • Profiterole: Omiljena poslastica!

    Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...




    25-10-2024 | 12:47 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: bigstockphoto/margouillat

     

    Sastojci:

    140 ml vode
    50 g maslaca
    malo soli
    100 g oštrog brašna tip 400
    1 puding od vanile
    250 ml mleka
    200 g šlaga
    130 ml slatke pavlake
    150 g čokolade za kuvanje

    Priprema:

    Za krem: Pomešajte prah za puding sa šećerom i malom količinom hladnog mleka. Skuvajte preostalo mleko i sklonite s vatre. U mleko dodajte razmućen prah za puding, kuvajte uz mešanje 1-2 minuta, zatim ohladite. U ohlađeni puding umešajte čvrsto umućen šlag.


    Za testo: Stavite vodu, maslac i so u manju posudu i ostavite da provri. Dodajte brašno i kuvajte smesu dok ne postane gusta. Ohladite malo, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Mikserom mešajte smesu dok ne postane glatka.


    Stavite kuvano testo u poslastičarski špric, istiskujte gomilice veličine oraha na uljem namazan pleh. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Ohladite pečene profiterole.


    U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Ubodite nastavkom svaku profiterolu i utisnite malo kreme. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.


    Za preliv:
     Zagrejte slatku pavlaku, dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu i ohladite. Prelijte ovim prelivom profiterole.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Kokos kuglof Kokos kuglof

    Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...

    Džem od šljiva sa čokoladom Džem od šljiva sa čokoladom

    Jesen i zima su za mnoge nezamislivi bez tradicionalnog džema od šljiva. Evo jednog sjajnog recepta koji potpisuju iskusne domaćice, tvrdeći da će vas ukus očarati.

    Lagani kolač sa jabukama Lagani kolač sa jabukama

    Dan je sve kraći, a noći sve hladnije, pa je možda i pravi trenutak za jedan ovakav "jesenji" recept. Zato zauzmite svoje omiljeno mesto, pustite omiljenu seriju i uživajte u ovom laganom desertu.

    Kiflice Mekane kiflice sa kremom

    Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: