Profiterole

Ko je za ukusne profiterole?

05-09-2014

|

14:50

|

Autor / Izvor: Naxi media-stvarukusa


Sastojci:

- 130 ml vode
- 40 g maslaca
- malo soli
- 90 g oštrog brašna tip 400
- 1 puding od vanile
- 250 ml mleka
- 200 g šlaga
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Za krem: Prašak za puding pomešajte sa šećerom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka skuvajte i sklonite s ringle. U mleko dodajte razmućen prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta, pa puding ohladite. U ohlađen puding umešajte čvrsto umućen šlag.
Za testo: U manju posudu stavite vodu, maslac i so pa ostavite da provri. Dodajte brašno i smesu kuvajte dok ne dobijete gustu grudvu. Malo je ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Smesu mešajte mikserom dok ne postane glatka.
Kuvano testo stavite u poslastičarski špric, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte gomilice veličine oraha. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190°C. Pečene profiterole ohladite.
U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Svaku profiterolu ubodite nastavkom i utisnite malo krema. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.
Za preliv: Slatku pavlaku zagrejte, umešajte izlomljenu čokoladu, izmešajte u jednoličnu smesu i ohladite. Ovim prelivom prelijte profiterole. (Izvor:stvarukusa)