-
Poslednjih 5 pesama
- Moby Dick - Nema nas više
- Parni Valjak - Dodji
- Parni Valjak - U prolazu
- Zdravko Čolić - Na ovaj dan
- Zdravko Čolić - Ti Mozes Sve, Al Jedno Ne
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Profiterole
Ko je za ukusne profiterole?
05-09-2014 | 14:50 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa
Foto: bigstockphoto/margouillat
Sastojci:
- 130 ml vode
- 40 g maslaca
- malo soli
- 90 g oštrog brašna tip 400
- 1 puding od vanile
- 250 ml mleka
- 200 g šlaga
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Za krem: Prašak za puding pomešajte sa šećerom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka skuvajte i sklonite s ringle. U mleko dodajte razmućen prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta, pa puding ohladite. U ohlađen puding umešajte čvrsto umućen šlag.
Za testo: U manju posudu stavite vodu, maslac i so pa ostavite da provri. Dodajte brašno i smesu kuvajte dok ne dobijete gustu grudvu. Malo je ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Smesu mešajte mikserom dok ne postane glatka.
Kuvano testo stavite u poslastičarski špric, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte gomilice veličine oraha. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190°C. Pečene profiterole ohladite.
U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Svaku profiterolu ubodite nastavkom i utisnite malo krema. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.
Za preliv: Slatku pavlaku zagrejte, umešajte izlomljenu čokoladu, izmešajte u jednoličnu smesu i ohladite. Ovim prelivom prelijte profiterole. (Izvor:stvarukusa) -
Pročitajte i...
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
Pita sa višnjama
Na pijaci možemo već da pronađemo sveže višnje, a one su zapravo najbolje za pripremu tradicionalne poslastice koju svi obožavamo...
Mafini sa breskvama
Ovi mekani i sočni mafini sa breskvama idealni su za letnje dane – brzo se spremaju, divno mirišu i odlični su uz kafu ili kao lagan slatkiš posle obroka. Kako već možemo da pronađemo breskve na pijaci i u marketima ćini se da je pravo vreme da ih iskoristimo i na ovaj način.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: