Princes krofne

U susret vikendu, počastite se neodoljivim Princes krofnama.

26-05-2017

|

15:11

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 100 g putera + 1 kašika + malo za podmazivanje pleha
- 50 g brašna + 4 kašike
- 250 ml vode
- 4 jaja
- na vrh noža soli
- šećer u prahu
- 600ml mleka
- 8 kašika šećera
- 4 žumanceta

Prirpema: 100 g putera, vodu i so staviti da provri. Skinuti sa vatre i dodati 50 g brašna. Mešati da se masa izjednači. Dodavati jedno po jedno jaje i stalno mešati. Kada se dobije ujednačena smesa, napuniti špric njom i u podmazan pleh špricom istiskati krofne. Peći oko 20 minuta na 220 stepeni, ne otvarajući rernu (po potrebi smanjite temperaturu). Pola litra mleka, 4 kašike šećera i kašiku putera staviti da provri. Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 100 ml hladnog mleka. Skuvati kao puding i ohladiti fil. Prohlađene krofne preseći na pola, napuniti filom i posuti šećerom u prahu.