Slušate: Mojih 50

Pesma: Toše Proeski - Pratim te

Mojih 50
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Toše Proeski - Pratim te
  2. Film - Mi nismo sami
  3. Dejan Petković - Moja Dijana
  4. Oliver Dragojević - Nocturno
  5. Time - Za Koji Zivot Treba Da Se Rodim
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 15. oktobar - 1 - Dodir noći
  2. 15. oktobar - 2 - Dodir noći
  3. 15. oktobar - 3 - Dodir noći
  4. Sara Milutinović - Petak - Mojih 50
  5. 14. oktobar - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Brusketi sa bundevom Brusketi sa bundevom

  Ukoliko očekujete goste ili vam je potrebno brzo rešenje da nešto prezalogajite, brusketi sa bundevom su sjajno rešenje.

  Domaći kompot od kajsija Domaći kompot od kajsija

  Kompot je jedan od nezaobilaznih jesenjih recepata.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Zdravlje
  Zdrav napitak za početak dana Zdrav napitak za početak dana

  Započnite dan zdravim napitkom koji može poboljšati vaš imunitet.

  Benefiti čaja od kamilice Benefiti čaja od kamilice

  Čaj od kamilice jedan je od najpoplarnijih čajeva na ovom podneblju, a njegova uloga u očuvanju zdravlja je višestruka jer poseduje antibakterijska, antivirusna i fungicidna dejstva.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.74 117.56 118.38
  CHF 108.99 109.76 110.53
  USD 100.81 101.52 102.23
 • Povezani članci
 • Preminuo Minja Subota

  Minja Subota, kompozitor, voditelj, zabavljač preminuo je u 83. godini, prenosi RTS.
  17-09-2021 | 10:57 | Autor/Izvor: Naxi media-www.minjasubota.com-RTS

  Foto: Naxi media, Željka Dimić

   

  Rođen je u Sarajevu 8.11.1938.

  Član Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne, pop i rok muzike Srbije i USUFa Srbije.

  Osnovnu školu i gimnaziju završio u Beogradu. Pohađao nižu i srednju muzičku školu "Stanković" a na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu dobio diplomu inženjera elektrotehnike.

  Što se tiče obrazovanja u oblasti fotografije poseduje diplome: "Famous Schools International" i francusku diplomu "Evropske kuće fotografije iz CHALON sur SAONE".

  Kao kompozitor,napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz ove oblasti u Jugoslaviji i Rusiji.

  Kompozicije su mu izvođene na mnogim festivalima:«Beogradsko proleće«(nagrada žirija novinara),«Beogradsko proleće«,dečja pesma (nekoliko nagrada žirija),«Festival vojničke pesme«,»Melodije Jadrana« Split,Festival zabavne muzike Zagreb-Veče šansona,«Pesma leta«(1967,68),«Festival kantautora« Novi Sad,festival »Zlatni Orfej« Bugarska,,«Melodije prijateljstva« Rusija...

  Neke poznate kompozicije su: «Homo,homini«,«Čuvar parka«,«Budi dobar prema njoj«,»Čekaj me«,«Dok te ljubim«,«U jednom danu«,«Plava muzika«...

  U kompozitorskom opusu za decu, komponovao je na stihove naših najistaknutijih pesnika pesme, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.

  Između ostalih to su pesme: »Deca su ukras sveta«,«Išli smo u Afriku«,«Rekao sam brezi i topoli«,«Telefonijada«,»Povrćijada«,«Kolo«,«Razbole se lisica«,«Sviću opet rumena svanuća«Rekao sam brezi i topoli«,«Drugarska«,«Svako dete ima krila«...
  Komponovao i ciklus pesama »Još nam samo ale fale« na stihove Ljubivoja Ršumovića, i muziku za pozorišne komade za decu: »Šašavo,lepršavo,zaljubljeno«,«,«Trapavizmaj«,«Bukvargrad«,Izlozi velegrada« i »Hajde da se zabavljamo« za Dečje pozorište u Subotici.

  Kao televizijski autor i voditelj realizovao je mnoge serije koje su ostale zapamćene:«Od glave do pete«,«Igre bez granica«,TV Beograd, «Željoteka« TV Novi Sad, «Sve igračke sveta« i »Muzički balon« TV Beograd, Nedeljno popodne TV Beograd,«Zvezdana žurka«3K,seriju za UNICEF »Dete je čovek važan«,«Zmajeve dečje igre«,«Tajna veza« YUINFO,»Evrgrin klub«RTS,«Kako smo zabavljali Tita« RTS,«Svetski umetnici u Beogradu« RTS...


  U Republici Srpskoj bio je voditelj »Nedeljnog popodneva« BN televizije i autor i voditelj dečje serije »Mali zmajevci«.

   

  Autor je i voditelj serije »Muzički tobogan« koja je emitovana osamnaest godina i predstavlja rekordnu seriju po gledanosti i popularnosti na našem televizijskom programu.Zahvaljujući toj seriji naši najpoznatiji kompozitori komponovali su na stihove pesnika za decu preko sto pedeset kompozicija, od kojih su mnoge postale dečji evrgrini. Za tu seriju, dobio je i godišnju nagradu Televizije Novi Sad.

  Šest godina bio je urednik i voditelj festivala pesama za decu »Beogradsko proleće« i jedan je od osnivača ovog festivala ,koji je podstakao osnivanje brojnih festivala pesama za decu širom ondašnje Jugoslavije.

  Iz oblasti fotografije,dobitnik je nagrade »Anastas Jovanović«, za samostalne izložbe na temu »Deca sveta«.Izložbe je imao u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu,u galeriji »Meduza« u Kopru,na Beogradskom Sajmu,u Muzeju grada Vitjebska(Belorusija),Šibenskom festivalu deteta,u Matici srpskoj na Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu...

  Kao umetnik obavljao je funkcije predsednika Saveza estradnih umetnika Jugoslavije i Srbije, i niz godina bio je u upravnim odborima Udruženje Kopozitora Srbije i Udruženja muzičara džeza ,zabavne ,pop i rok muzike Srbije.

  1980.godine bio je direktor festivala »Beogradsko proleće«. Bio je član programskih saveta »Jugokoncerta« i »Zmajevih dečjih igara«. Učestvovao je u radu mnogih žirija na najvećim muzičkim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Održao je stotine dobrotvotrnih programa.

  Dobitnik je mnogih domaćih i inostranih festivalskih nagrada i društvenih priznanja. Nagrađen je Estradnim nagradama Jugoslavije i Srbije,Zlatnom značkom KPZ Srbije,Plaketom grada Beograda,Zmajevom nagradom »Zmajevih dečjih igara« za stvaralaštvo za decu,Zahvalnicom UNICEF-a za izuzetne doprinose u korist dece sveta,Poveljom i plaketom JNA,«Zlatnim beočugom« KPZ Beograda,godišnjom nagradom Televizije Novi Sad za seriju »Muzički tobogan«,Nagradu za životno delo za izuzetan doprinos u stvaralaštvu za decu dečjeg književnog časopisa »Vitez« i Vitezovog festivala pisaca za decu... U Kruševcu je proglašen za počasnog građanina i dobio titulu »Viteza od Čarapanije« za nesebično zalaganje u radu sa decom ovoga grada, stoji u biografiji na ofcijalnom sajtu.

 • Pročitajte i...
  Preminuo Marko Živić Preminuo Marko Živić

  Juče, 14. oktobra u Beogradu preminuo je dramski umetnik Marko Živić.

  Preminuo Ivan Tasovac Preminuo Ivan Tasovac

  Ivan Tasovac, pijanista i direktor Beogradske filharmonije iznenada je preminuo juče 29. septembra u 55. godini, objavio je RTS.

  Preminuo Nenad Nenadović Preminuo Nenad Nenadović

  Nenad Nenadović, srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac preminuo je u 57. godini, potvrđeno je Tanjugu, a preneo RTS.

  Preminula Marina Tucaković Preminula Marina Tucaković

  Marina Tucaković, jedna od najplodonosnijih tekstopisaca sa ovih prostora, preminula je u 67. godini, saopštio je RTS.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: