-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Zivim da te nadjem
- Azra - Gracija
- Magazin - Ginem
- Kiki Lesendric I Tony Cetinski - Nemirne Noci
- Željko Bebek - Mene tjera neki vrag
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoKolač sa kokosom i čokoladom!
Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.
Gulaš od ćuretine u vinuAko volite začinjena i neobična jela i to "na kašiku" probajte da napravite gulaš sa ćuretinom.
-
ZdravljeDa li je zeleni čaj zdraviji od crnog čaja? Evo šta nauka kaže
Imamo dobre vesti za ljubitelje i crnog i zelenog čaja! Čaj je drugo najpopularnije piće na svetu, odmah posle vode, a oko 80% američkih domaćinstava ga redovno koristi, prema podacima Zavoda za statistiku SAD-a. Iako se crni čaj najviše konzumira, sa oko 84% od ukupne potrošnje čaja u SAD-u, zeleni čaj zauzima drugo mesto sa približno 15%. S obzirom na ovu razliku, možda se pitate: da li je jedan od ovih čajeva zapravo zdraviji od drugog?
Šta veći unos šećera može da uradi vašem telu?Većina nas zna da unos prevelike količine šećera, nije dobar za naše zdravlje, ali da li znamo koje su to konkretne posledice do kojih može da dovede preterana konzumacija?
-
PutovanjaKo su najprijatniji Evropljani godine? Prvo mesto je zauzela ova država!
Mnogi gradovi su poznati po ljubaznosti svojih stanovnika, što je jedan od glavnih faktora koji utiče na to da li se turisti odlučuju da se ponovo vrate. Doživljaj srdačnosti lokalnog stanovništva ili dobijanje kafe sa osmehom može ostaviti trajan utisak, kao i osećaj dobrodošlice i prihvaćenosti.
Evropska prestonica sa najraznovrsnijom gastronomijom proglašena za "Grad godine"Jedan od najpoznatijih magazina za putovanja i gastronomiju, Food and Travel Magazine, dodelio je priznanje za “Grad godine” poznatom evropskom centru zbog njegove kulturne i kulinarske raznovrsnosti. U pitanju je Berlin.
-
PreporučujemoAko vam pegla ostavlja fleke na odeći postoje načini da to sprečite!
Ako često koristite peglu, verovatno ste primetili da se njeno dno vremenom zaprlja, stvarajući tamno smeđe ili crne, ponekad i lepljive mrlje. Najčešći uzrok ovih mrlja je nakupljanje prašine, ulja i vlakana sa odeće, zbog čega je važno redovno čistiti dno pegle.
Trikovi za čišćenje pločica u kupatilu: Dva proizvoda nikako ne treba da koristite!Molly Woodward-Moor, poznata je na društvenim mrežama kao" ekspert za čišćenje" jer već godinama deli isprobane savete i trikove. Sada je podelila neke savete za čišćenje pločica u toaletu, a i potvrdila da postoje proizvodi koje bi svakako trebalo da izbegavamo pri čišćenju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.20 117.02 117.84 CHF 123.55 124.42 125.29 USD 106.68 107.43 108.19
-
Potaž od pečuraka
Potaž se vrlo lako i brzo priprema a odličnog je ukusa. Sasvim dovoljno da se nađe na vašoj trpezi!
10-08-2020 | 09:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-FomaA
Sastojci:
- 300 gr pečuraka
- 1 luk
- 1 krompir
- šargarepa
- 1,5 l vode
- so, biber
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika oštrog brašna
- 50 gr očišćenih semenki
Priprema: Pečurke narendati. Na malo ulja pržiti sitno seckani luk. Nakon par minuta dodati brašno, promešati, pa zaliti vodom. Promešati pa dodati pečurke, šargarepa i krompir. Začiniti po želji, solju i biberom i kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Kada povrće omekša usitniti sve mikserom. Dodati kiselu pavlaku i posuti očiščenim semenkama. Služiti uz krutone. -
Pročitajte i...Pohovane pečurke u sosu
Ne pripremamo tako često pohovane pečurke, a u ovoj varijanti one dobijaju potpuno novi ukus i mogu da posluže i kao zauska uz pivo i vino... Sos koji se priprema uz njih je jednostavan, a izuzetno ukusan i aromatičan, pa probajte da iznenadite goste ovakvim posluženjem...
Da li ste čuli za pečurke koje mogu da prave muziku?Na jednom TikTok nalogu otkriveno je da električni signali pečuraka imaju moć da postanu slatka trens muzika.
Recept dana: Gulaš sa pečurkamaZdrav obrok koji će vas sigurno oduševiti. Iako ne sadrži meso, ovo jelo je veoma pikantno i intenzivnog je ukusa.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: