Potaž od cvekle

Potaž se vrlo lako i brzo priprema a odličnog je ukusa. Sasvim dovoljno da se nađe na vašoj trpezi!

11-07-2019

|

10:00

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 2 cvekle
- 1 luk
- 1 krompir
- 1,5 l vode
- so, biber
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika oštrog brašna
- 50 gr očišćenih semenki

Priprema: Cveklu očistiti i narendati. Na malo ulja pržiti sitno seckani luk. Nakon par minuta dodati brašno, promešati, pa zaliti vodom. Promešati pa dodati usitnjenu cveklu i krompir. Začiniti po želji, solju i biberom i kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Kada povrće omekša usitniti sve mikserom. Dodati kiselu pavlaku i posuti očiščenim semenkama. Služiti uz krutone.