Potaž od cvekle
Ukoliko volite cveklu, evo načina da je pripremite.
26-04-2017
|14:26
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 750 g cvekle
- so, mleven biber
- 2 glavice crnog luka
- kašika putera
- suvi list lorbera
- 600 ml supe od mesa (instant)
- sok od pola limuna
- 100 g pavlake
- malo sveže mirođije
Priprema: Oprati i očistiti cveklu, pa je kuvati oko 30 minuta u kipećoj slanoj vodi. Zatim izvaditi cveklu i preliti je hladnom vodom. Glavice cvekle oljuštiti. Na kraju je iseći na male kocke. Oljuštiti luk pa i njega sitno iseckati . Puter staviti u jedan veliki lonac i zagrejati. Prvo staklasto propržiti luk. Zatim dodati cveklu i prodinstati je. Ubaciti list lorbera. Sve preliti supom od mesa (instant) i začiniti solju i biberom. Supu poklopiti i kuvati je još oko 20 minuta na umerenoj toploti. Odstraniti suvi lorberov list. Dodati u supu sok od pola limuna, a zatim električnim mikserom od ove mase umutiti pire. U gotovu supu dodati pavlaku, pa sve dobro promešati. Ponovo začiniti solju i biberom, po ukusu. Mirođiju oprati, trešenjem je prosušiti i iskidati na male grančice. Supu od cvekle podeliti na četiri tanjira. Po želji se može u supu dodati još malo pavlake, a pomoću jednog štapića se mogu izvući šare. Krem-supu garnirati grančicama mirođije.