-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Kofer
- Viktorija - Rat i mir
- Gibonni - Lazu Fotografije
- Dobrovoljno Pevacko Drustvo - Cekaj Me
- Hari Mata Hari - Stara Ljubavi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
Zdravlje
Oralna higijena preduslov za zdrave zube i desni
Adekvatna oralna nega od velikog je značaja za očuvanje zdravih zuba i desni.
Opuštajuće vežbe istezanja
Vežbe istezanja preporučljivo je raditi na dnevnom nivou. Bilo da ste jutarnji ili večernji tip, odvojite 20-ak minuta dnevno i opustite telo laganim vežbama istezanja.
-
Putovanja
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
Kapri: Mesto za odmor iz bajke
Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.
-
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.50 117.32 118.14 CHF 117.75 118.58 119.41 USD 108.54 109.31 110.07
-
Potaž od cvekle
Ukoliko volite cveklu, evo načina da je pripremite.
26-04-2017 | 14:26 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Anna Ileish
Sastojci:
- 750 g cvekle
- so, mleven biber
- 2 glavice crnog luka
- kašika putera
- suvi list lorbera
- 600 ml supe od mesa (instant)
- sok od pola limuna
- 100 g pavlake
- malo sveže mirođijePriprema: Oprati i očistiti cveklu, pa je kuvati oko 30 minuta u kipećoj slanoj vodi. Zatim izvaditi cveklu i preliti je hladnom vodom. Glavice cvekle oljuštiti. Na kraju je iseći na male kocke. Oljuštiti luk pa i njega sitno iseckati . Puter staviti u jedan veliki lonac i zagrejati. Prvo staklasto propržiti luk. Zatim dodati cveklu i prodinstati je. Ubaciti list lorbera. Sve preliti supom od mesa (instant) i začiniti solju i biberom. Supu poklopiti i kuvati je još oko 20 minuta na umerenoj toploti. Odstraniti suvi lorberov list. Dodati u supu sok od pola limuna, a zatim električnim mikserom od ove mase umutiti pire. U gotovu supu dodati pavlaku, pa sve dobro promešati. Ponovo začiniti solju i biberom, po ukusu. Mirođiju oprati, trešenjem je prosušiti i iskidati na male grančice. Supu od cvekle podeliti na četiri tanjira. Po želji se može u supu dodati još malo pavlake, a pomoću jednog štapića se mogu izvući šare. Krem-supu garnirati grančicama mirođije.
-
Pročitajte i...
Pašteta od pečuraka
Napravite ukusnu paštetu od pečuraka i konzumirajte je kao doručak ili hladno predjelo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: