Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Nina Badrić - Pamtim

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Ponašanja koja vode narušavanju veze

  Svaki početak emotivne veze izazovan je za oba partnera, utoliko što predstavlja period međusobnog upoznavanja, prihvatanja i građenja veze.
  26-01-2023 | 11:10 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Bigstock-fizkes

   


  Neka ponašanja mogu biti pogubna po emotivnu vezu, ograničavajući njen napredak i stvarajući nezadovoljstvo kod obe strane. Ovo su neka od ponašanja na koja bi trebalo da obratite pažnju i izbegnete ih ukoliko želite da ostvarite dugoročnu i stabilnu vezu koja će se zasnivati na uzajamnom poverenju, poštovanju i ljubavi.

  Neizrečena očekivanja - Sa partnerom bi uvek trebalo otvoreno da govorite o vašim očekivanjima i potrebama po pitanju veze. Ovo se prevashodno odnosi na to kakav vid odnosa očekujete od partnera i šta je ono što u vašoj relaciji vidite kao krajnji cilj.

  Izbegavanje - Ovo podrazumeva svaki vid izbegavanja nasuprot otvorenog razgovora. Izbegavanje poziva, odgovaranja na poruke, "neugodnih" razgovora. Znajte da izbegavanje neće izbrisati postojeći problem, samo će odgoditi njegovo rešavanje, povećavajući neugodnost i nivo frustracije.

  Potreba da uvek budete u pravu- Jedna od lepših stvari bilo koje relacije sa drugim ljudima jeste mogućnost prihvatanja različitosti i različitih stanovišta. Sasvim je u redu da imate vlastite izražene stavove, ali ne i nastojanje da ih po svaku cenu nametnete i drugima.

  Partner kao vaša kopija - Vaš izabrani partner nije i nikada ne bi trebalo da bude potpuno isti kao vi. Nastojanja da promenite vašeg partnera su iluzorna i nepotrebna. Ukoliko niste spremni da prihvatite suštinu bića vašeg partnera i partnerke, bolje je da se i ne upuštate u emotivnu vezu, jer će svakako jedna strana ili obe na kraju biti povređene. Uzajamnim zalaganjem mogu se korigovati različita ponašanja, ali ona se ne odnose na potpunu promenu partnerovih osobina, navika i ponašanja i očekivanje da će se neko zarad vas potpuno promeniti.

 • Pročitajte i...
  Iskoristite leto za nezaboravne izlaske Iskoristite leto za nezaboravne izlaske

  Bilo da tek započinjete emotivnu vezu ili ste u dugogodišnjoj vezi, iskoristite leto da sa vašim partnerom provedete nezaboravne trenutke!

  Znakovi da pored sebe imate kvalitetnog partnera Znakovi da pored sebe imate kvalitetnog partnera

  Za razvoj svake emotivne partnerske veze potrebno je vreme, ali i međusobno zalaganje oba partnera. Kvalitetna veza se postepeno gradi kroz otvorenu komunikaciju, upoznavanje partnera, sticanje poverenja, koji vode ka sigurnosti i emotivnom otvaranju.

  Izgradite poverenje u vezi Izgradite poverenje u vezi

  Za odnos zasnovan na poverenju i ljubavi, potrebno je vremena, kao i zalaganje oba partnera. Poverenje i osećaj lagodnosti da izrazite svoja osećanja i potrebe stiče se uzajamnim razumevanjem i podrškom.

  Male radosti za proslavu ljubavi Male radosti za proslavu ljubavi

  Priredite nezaboravne trenutke u kojima ćete uživati sa partnerom ili partnerkom! Dan posvetite ljubavi i vremenu provedenom sa voljenom osobom.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: