Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Željko Samardžić - Ne spominji ljubav

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Izgradite poverenje u vezi

  Za odnos zasnovan na poverenju i ljubavi, potrebno je vremena, kao i zalaganje oba partnera. Poverenje i osećaj lagodnosti da izrazite svoja osećanja i potrebe stiče se uzajamnim razumevanjem i podrškom.
  10-03-2023 | 14:56 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Bigstock-evgeny atamanenko

   


  Kako biste izgradili odnos u kome se osećate sigurnim da sa partnerom komunicirate iskreno, potrebno je da usvojite neke od sledećih ponašanja:

  Otvoreno iskažite vaše emotivne potrebe. Nemojte se bojati da komunicirate o vašim strahovima i nesigurnostima koji mogu nastati kao posledica prethodnih veza ili trenutne životne situacije u kojoj se nalazite. Budite otvoreni po pitanju želja vezanih za sam progres veze. U kom smeru želite da se ona razvija i kojim tempom. Važno je da vaše potrebe uskladite i sa partnerovim.

  Budite dosledni u svojim emocijama i odlukama. Trudite se da uvek ispunite vaša obećanja, obaveze i da vezu postavite kao jedan od prioriteta. Isto očekujte i od partnera.

  Ne plašite se da pokažete emocije, razgovarate o njima, imale one pozitivnu ili negativnu konotaciju. Razvijajte odnos koji će se bazirati na međusobnom otvorenom razgovoru, lišenog manipulacija i ograničenja koja nam postavlja ego.

  Budite empatični. Ovo je način da bolje razumete i partnerova osećanja i ponašanja. Razumejući ih, olakšaćete sebi odluke i postupke u vašem odnosu. Neka se on zaniva na međusobnom poštovanju, postavljanju zdravih granica, iskrenosti, uvažavanju, jer je to jedan od načina građenja stabilnog odnosa u kome će se obe strane osećati sigurno, voljeno i prihvaćeno.

  Uvek imajte na umu da nije moguće nikoga menjati u potpunosti, kao što se i od vas ne može očekivati potpuna promena zbog partnera. Ukoliko su razlike nepremostive i ne postoji međusobno prihvatanje, a nerazumevanje preovladava, potrebno je biti iskren u očekivanjima od takvog odnosa u budućnosti i prekinuti ga, a ispunjenje vlastitih potreba potražiti sa drugom osobom. Imajte na umu da svi odnosi koje gradimo i prekidamo u životu način su našeg razvoja. Rastanci nikada nisu jednostavni, ali ako do njih i dođe, potrebno je uvažiti ih kao lekciju, a stečeno iskustvo primeniti u budućim emotivnim vezama.

 • Pročitajte i...
  par "Praznična Harmonija: Kako da ojačate vezu s partnerom tokom sezone slavlja"

  Sezona slavlja pruža priliku da produbite povezanost s partnerom i stvorite trajne uspomene. Kroz nekoliko ključnih koraka, možete ojačati vaš odnos i zajedno uživati u prazničnoj harmoniji.

  Učinite da se partner oseća sigurno i voljeno

  Za dugoročnu vezu potrebno je uzajamno zalaganje partnera. Svakim novim danom veza se produbljuje, pojačavajući siguran prostor među partnerima, a poneki gestovi, reči i ponašanja pomažu u tom cilju.

  Iskoristite leto za nezaboravne izlaske Iskoristite leto za nezaboravne izlaske

  Bilo da tek započinjete emotivnu vezu ili ste u dugogodišnjoj vezi, iskoristite leto da sa vašim partnerom provedete nezaboravne trenutke!

  Znakovi da pored sebe imate kvalitetnog partnera Znakovi da pored sebe imate kvalitetnog partnera

  Za razvoj svake emotivne partnerske veze potrebno je vreme, ali i međusobno zalaganje oba partnera. Kvalitetna veza se postepeno gradi kroz otvorenu komunikaciju, upoznavanje partnera, sticanje poverenja, koji vode ka sigurnosti i emotivnom otvaranju.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: