Pohovane tikvice

Stiže proleće, a sa njim i mnogo svežeg povrća. Napravite ovaj ukusni obrok od tikvica.

01-03-2019

|

14:02

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:


- 3 jaja
- prezle
- 3 tikvice
- susam
- so, brašno
Sos:
- kiseli krastavčići
- 100gr kisele pavlake
- 50 gr majoneza

Priprema: Umutiti jaje, tikvice iseći na šnite, pomešati sa umućenim jajima i posoliti po želji. U jednu posudu posuti brašno, drugu prezle i susam. Tikvice izvaditi iz smese od jaja, uvaljati u brašno, pa u prezle i susam i pržiti na vrelom ulju. Postupak ponavljati sve dok se ne istroši sav materijal. Sos: U jednoj posudi pomešati kiselu pavlaku, majonez i dodati im sitno seckane kisele krastavčiće.