-
Poslednjih 5 pesama
- Djavoli - Stojim na kantunu
- Tony Cetinski - Jednom u zivotu
- Idoli - Devojko mala
- Galija - Trube
- Parni Valjak - Ugasi me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Pohovane pečurke u sosu
Ne pripremamo tako često pohovane pečurke, a u ovoj varijanti one dobijaju potpuno novi ukus i mogu da posluže i kao zauska uz pivo i vino... Sos koji se priprema uz njih je jednostavan, a izuzetno ukusan i aromatičan, pa probajte da iznenadite goste ovakvim posluženjem...
01-10-2024 | 11:27 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-Reddish Vale Phil
Sastojci:
pakovanje šampinjona
2 jajeta
brašno, prezle, susam
Sos:
50 g pavlake
50 g majoneza
kiseli krastavčići
malo rena
peršunPriprema:
Pečurke očistiti i iseći na polovine. Svaki deo uvaljati u brašno, jaja, prezle i susam, pa pržiti u ulju dok ne porumene. Odložiti ih na ubrusu, da se ukloni višak masnoće.
Za pripremu sosa potrebno je sitno iseći kisele krastavčiće, dodati majonez, pavlaku, ren, peršun i sve promešati. Služiti uz sos i pomfrit.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
Čizkejk sa limunom
Nepečeni, kremast i sa osvežavajućom notom limuna, čizkejk sa limunom savršen je za tople dane, porodična okupljanja ili onda kada nam se jede nešto slatko, ali lagano...
Najukusnija salata sa tunjevinom
Niko ne voli da provodi vreme pored šporeta tokom letnjih dana. Zato vam predstavljamo zdravu i hranljivu salatu za čiju pripremu vam je potrebno svega desetak minuta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: