-
Poslednjih 5 pesama
- Hari Mata Hari - Pusti me Bože pusti me
- Oliver Dragojević - Vjerujem u andjele
- Ana Stanić - Grad
- Merlin - Mjesečina
- Aleksandra Radović - Anuliran
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Hrskavi čips od tikvica
Hrskavi čips od tikvica sa parmezanom može da bude savršena grickalica, a odlično se slaže uz gvakamole sos, čili sos i pšenično pivo...
Krem čorba od paradajza!
Teško da postoji jelo koje će vam u toku leta više prijati od čorbe od paradajza.
-
Zdravlje
Pet svakodnevnih navika zbog kojih možda ubrzano starimo
Da li vam se ponekad čini da vas potraga za večnom mladošću zapravo ubrzava proces starenja? Dr Amir Kan, britanski lekar i saradnik NHS-a, podelio je pet navika koje svakodnevno praktikujemo, a koje bi mogle „tiho postaravati naš mozak“ — i neke od njih bi vas mogle iznenaditi, jer ih verovatno nesvesno ponavljate svaki dan.
Pijete kafu čim ustanete? Stručnjaci kažu da bi ovo vreme bilo mnogo bolje
Za mnoge ljude, kafa je mnogo više od napitka – to je jutarnji ritual, izvor energije i omiljeni ukus dana. Osim što poboljšava koncentraciju i raspoloženje, bogata je i antioksidansima. Ipak, kako raste svest o uticaju hormona, stresa i kvaliteta sna na zdravlje, sve je veće interesovanje za to kako i kada treba piti kafu.
-
-
Putovanja
Najbolji italijanski grad za gurmane: Osam restorana sa Mišlenovom zvezdom i više od toga
Italija je širom sveta poznata po fantastičnoj kuhinji, ali postoji jedan grad koji i u tom kontekstu nadmašuje očekivanja. Ako planirate gastronomski odmor iz snova, Firenca bi trebalo da se nađe na vrhu vaše liste.
Neotkriveni portugalski grad proglašen je za najbolji letnji skriveni dragulj Evrope
Ako ste u potrazi za autentičnim mestima koja još nisu preplavljena turistima, nova lista pod nazivom European Hidden Gem Index možda ima pravo rešenje za vas. Na osnovu analize pretraga, cena smeštaja, pogleda, hrane i vremenskih uslova, kreirana je lista deset najboljih evropskih destinacija koje još uvek nisu postale viralne, ali nude vrhunski doživljaj - bez gužvi.
-
Preporučujemo
Sirće kao fantastičan trik: Najlakši način da vam hrana ostane sveža
Neretko nam od ručka ostanu ostaci hrane. Ovu hranu možemo sledećeg dana da podgrejemo, ali i da je iskoristimo za neka druga jela... Međutim postavlja se pitanje kako da nam hrana ostane sveža, a ovo je posebno važno u periodu kada su temperature izuzetno visoke... Interesantno je da postoji pametan trik koji može da učini da vaši ostaci traju duplo duže - uz pomoć namirnice koju verovatno već imate u kuhinji: sirćeta.
Golubovi vam opsedaju balkon? Ovo su biljke koje ih prirodno odbijaju
Ako vam golubovi svakodnevno prave društvo na terasi, verovatno znate koliko mogu da budu naporni. Osim što ostavljaju nered, mogu da oštete biljke, a takođe nose rizik od širenja bolesti i kontaminacije zemlje u saksijama. Srećom, postoje jednostavna i humana rešenja da ih odvratite, i to bez postavljanja ružnih, nesigurnih barijera.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.60 125.47 126.35 USD 99.34 100.04 100.74
-
Pohovana riba
Odličan predlog za ručak.
17-02-2017 | 14:36 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- PaulCowan
Sastojci:
- 150 g prezli
- 20 g parmezana
- 2 kašike korice od limuna
- 1 česanj belog luka
- začini po želji
- 1 jaje
- 2 kašike mleka
- 100 g brašna
- 500 g ribljih filetaPriprema: Ukljuciti rernu na 180 C. Tepsiju obloziti papirom za pečenje. U multipraktik dodati 150 g hleba-seckan na komade,nastrugan parmezan,nastruganu limunovu koricu i so. Sve dobro sjediniti da se dobije smesa kao za prezle. Smesu izručiti na pripremljenu tepsiju i staviti u rernu da se peče-15 minuta uz povremeno mešanje. Kad je smesa dobila zlatnu boju izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlati. Ponovo vratiti u multipraktik da se samelje. Prezlu staviti u činiju, u drugu činiju dodati jaje- izlupati i dodati mleko, zgnječen beli luk i začine, a u trecu činiju brašno. Ribu iseći na manje komade ili štapice,te je malo posoliti. Obložiti tepsiju papirom za pečenje. Ribu uvaljati u brašno,zatim u izmućeno jaje i na kraju u prezlu pa slagati u pripremljenu tepsiju. Zatim ribu malo poprskati s ulje. Pripremljenu tepsiju s ribom staviti u već zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 10-15 minuta. Peći 5-10 minuta ili dok riba ne dobije lepu zlatnu boju.
-
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: