Pohovana riba

Odličan predlog za ručak.

17-02-2017

|

14:36

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 150 g prezli
- 20 g parmezana
- 2 kašike korice od limuna
- 1 česanj belog luka
- začini po želji
- 1 jaje
- 2 kašike mleka
- 100 g brašna
- 500 g ribljih fileta

Priprema: Ukljuciti rernu na 180 C. Tepsiju obloziti papirom za pečenje. U multipraktik dodati 150 g hleba-seckan na komade,nastrugan parmezan,nastruganu limunovu koricu i so. Sve dobro sjediniti da se dobije smesa kao za prezle. Smesu izručiti na pripremljenu tepsiju i staviti u rernu da se peče-15 minuta uz povremeno mešanje. Kad je smesa dobila zlatnu boju izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlati. Ponovo vratiti u multipraktik da se samelje. Prezlu staviti u činiju, u drugu činiju dodati jaje- izlupati i dodati mleko, zgnječen beli luk i začine, a u trecu činiju brašno. Ribu iseći na manje komade ili štapice,te je malo posoliti. Obložiti tepsiju papirom za pečenje. Ribu uvaljati u brašno,zatim u izmućeno jaje i na kraju u prezlu pa slagati u pripremljenu tepsiju. Zatim ribu malo poprskati s ulje. Pripremljenu tepsiju s ribom staviti u već zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 10-15 minuta. Peći 5-10 minuta ili dok riba ne dobije lepu zlatnu boju.