 
                    
                
                                
            Pohovana piletina
Napravite ukusnu hrskavu piletinu pomoću prezli.
08-06-2016
|15:39
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            
Sastojci:
 - 500 g pilećeg belog mesa
 - 2 jaja
 - 3 kašike brašna
 - 1 čaša prezli
 - pola čase parmezana
 - ulje za pohovanje
 - so
 - 50 g maslaca
- 4 veća češnja belog luka
 - 2 pune kasike sitno seckanog peršunovog lista    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Priprema: Pileće filete iseći na tanje trake, posoliti, posuti brašnom i izmešati ih tako da svaki komadić bude uvaljan u brašno. Umutiti jaja, prezle i parmezan izmešati u drugoj posudi. Meso prvo uvaljati u jaja pa zatim u prezle i parmezan. Proprziti piletinu na vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Beli luk izgnječiti i izdinstati na maslacu par minuta, pazite da ne izgori. Dodati peršunov list, promeštati još par puta i po malo staviti na svaki komadić već pečenog mesa.    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                                
                                                    
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                                             
                        
                     
                        
                    