Pohovana piletina
Napravite ukusnu hrskavu piletinu pomoću prezli.
08-06-2016
|15:39
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 jaja
- 3 kašike brašna
- 1 čaša prezli
- pola čase parmezana
- ulje za pohovanje
- so
- 50 g maslaca
- 4 veća češnja belog luka
- 2 pune kasike sitno seckanog peršunovog lista
Priprema: Pileće filete iseći na tanje trake, posoliti, posuti brašnom i izmešati ih tako da svaki komadić bude uvaljan u brašno. Umutiti jaja, prezle i parmezan izmešati u drugoj posudi. Meso prvo uvaljati u jaja pa zatim u prezle i parmezan. Proprziti piletinu na vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Beli luk izgnječiti i izdinstati na maslacu par minuta, pazite da ne izgori. Dodati peršunov list, promeštati još par puta i po malo staviti na svaki komadić već pečenog mesa.