Plazma torta sa čokoladom
U ovom desertu užvaće svako!
19-02-2016
|14:15
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 300 g mlevene plazme,
- 2 manje banane,
- 50 g mlečne čokolade,
- sok od 2 ceđene pomorandže,
- trećina margarina od 250 gr
- 100 g šećera u prahu,
- 1 vanilin šećer
- čokolada za kuvanje za preliv
Pripema: Umutite margarin koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi sa prah i vanilin šećerom. Banane naseckajte u tu smesu. U istu smesu izrendajte na krupno rende čokoladu ili je nožem isitnite. Ceđeni sok od narandže takođe dodajte u posudu. Na kraju dodajte mlevenu plazmu i sve lepo izmešajte. Kada se sastojci lepo sjedine izručite fil za tortu u kalup, oblik po želji. Na dno kalupa pre toga stavite prijanjajuću foliju da bi se lakše prevrnula torta. Ostaviti tortu u frižider na nekoliko sati da se lepo stegne. Kada je dovoljno čvrsta prevrnite je na tacnu i prelijte rastopljenom čokoladom.