
Plazma torta
Plazma je keks sa najdužom tradicijom, a gotovo da ne postoji osoba koja ne uživa u njenom ukusu. Napravite neodoljivu Plazma tortu.
03-10-2016
|15:02
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 300 g mlevenog "Plazma" keksa
- 200 g šećera
- 250 g margarina
- 2 kom žumanca
- 250 ml soka od narandže
Priprema: U veću posudu sipajte sok od narandže pa dodajte šećer i malo promešajte kako bi se šećer rastopio.Dodajte mleveni „Plazma“ keks i mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu.Odvojte žumanca od belanaca.U posudu u koju ste stavili žumanca dodajte margarin i mutite mikserom dok smesa ne postane penasta.Umesto samih žumanaca slobodno možete koristiti i cela jaja, neke bitne razlike u ukusu nema. U ovom slučaju tortu na kraju ukrasite kupovnim šlagom.Ukoliko se plašite salmonele, možete da umutite žumanca sa malo šećera koji ste odvadili od onih 200g, izmiksate na pari nekoliko minuta, sačekate da se ohlade pa dodate u tortu, a možete da ne ubacujete jaja uopšte. Smesi od margarina i žumanaca dodajte natopljeni Plazma keks i dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu. Oblikujte tortu na pripremljenoj tacni. Tortu ukrasite šlagom.