Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Toše Proeski - Jos uvek sanjam da smo zajedno

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Toše Proeski - Jos uvek sanjam da smo zajedno
    2. Djavoli - Stojim na kantunu
    3. Dejan Cukić - Stranac u Beogradu
    4. Kerber - Jos Samo Ovu Noc Mi Daj
    5. Rogati & Jelena Pajic - Dodir Ljubavi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 16. maj - 1 - Dodir noći
    2. 16. maj - 2 - Dodir noći
    3. 16. maj - 3 - Dodir noći
    4. Extra Nena - Četvrtak - Mojih 50
    5. 15. maj - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom

    Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.

    Starinska pita sa borovnicama Starinska pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.

  • Zdravlje
    Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše

    Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.

    Zašto je dobro da grickamo celer između obroka? Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?

    Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more

    Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.

    Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu

    Ako raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.

  • Preporučujemo
    Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci

    Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...

    Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako

    Mnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.92
    CHF 118.02 118.85 119.68
    USD 107.10 107.85 108.61
  • Povezani članci
  • Pita sa mesom

    Pripremite pitu sa mesom vašim ukućanima i sigurno ćete ih obradovati.




    22-04-2016 | 13:28 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto- _jure

     


    Sastojci:

    Za fil:
    - 80 ml ulja
    - 300 g crnog luka
    - 100 g šargarepe
    - 50 g mesnate slanine
    - 500 g junećeg mesa
    - 2 jaja
    - 1 čaša kisele pavlake
    - 1 kašika griza
    - so i biber
    Za testo:
    - 250 g margarina
    - 10 g svežeg kvasca (1/4 kocke kvasca)
    - 500 g belog brašna
    - 1 puna kašika soli
    - 1 jaje
    - 250 ml toplog mleka
    - Za premazivanje:
    - 1 žumance
    - 1 kašika mleka

    Priprema:

    Prvo pripremite fil. Na 80 ml ulja, na srednjoj vatri, dinstati sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu sa kašičicom soli oko 15 minuta. Dodati sitno seckanu slaninu i propržiti zajedno još par minuta. Umešati mleveno meso, dodati pola kašičice bibera, dinstati još 20 minuta, poklopljeno, uz povremeno mešanje. Kad se malo prohladi, probati, dosoliti ako treba, pa umešati jaja, pavlaku i griz. Puter/margarin podeliti na 50, 100 i još 100 g. Najmanji deo otopiti, a druga dva dela ostaviti na sobnoj temperaturi da omekšaju. Kvasac rastopiti sa pola kašičice šećera i malo toplog mleka, ostaviti da zapeni i poraste. U prosejano brašno dodati kašičicu soli, toplo mleko, nadošli kvasac, jedno jaje i rastopljenu masnoću. Umesiti testo i ostaviti 10 minuta da odmori. Podeliti testo na dve kugle, spljoštiti svaku u disk. Na brašnom posutoj radnoj površini jedan disk razvaljajti u krug, premazati sa 100 g razmekšale masnoće, pa uviti u rolnu. Levu i desnu trećinu rolne preklopiti preko srednje. Dodati još brašna na radnu površinu, ako ga nema. Istanjiti testo prvo rukom, pa oklagijom, na dimenzije nešto veće od pleha (pleh je u ovom slučaju 25x35 cm). Posuti malo brašna po gornjoj strani testa. Testo namotati na oklagiju, preneti u pleh i malo podići ivice. Ravnomerno rasporediti fil. Od drugog diska testa razviti drugu koru (na isti način kao prvu - rastanjiti, premazati masnoćom, urolati, preklopiti, rastanjiti), spustiti je preko fila, pa joj spojiti ivice sa donjom korom.

    Testo premazati žumancetom razmućenim sa kašikom mleka. Izbockati viljuškom površinu pite. Ostaviti je preko šporeta dok se rerna greje na 180°C. Peći dok ne dobije tamniji braon ton, oko 45 minuta, ali vreme pečenja može biti i kraće i duže, zavisno od rerne.

  • Pročitajte i...
    Falafel Domaći falafel

    Pripremite ukusno i aromatično jelo koje je izuzetno hranljivo i zdravo.

    Tortilje Vege tortilje

    Veganske tortilje koje će obožavati i veliki gurmani, ali i ljubitelji mesa...

    Salata Salata sa celerom i indijskim orahom

    Intenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.

    Piletina u pivu Pečena piletina u pivu

    Fantastična ideja za ručak...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: