-
Poslednjih 5 pesama
- Piloti - Cini mi se da
- Rogati & Boris Rezak - Pozelim Ti Srecu
- Film - Srce na cesti
- Parni Valjak - Ljubavna
- Bajaga - Vesela Pesma
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Pita sa mesom
Pripremite pitu sa mesom vašim ukućanima i sigurno ćete ih obradovati.
22-04-2016 | 13:28 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- _jure
Sastojci:
Za fil:
- 80 ml ulja
- 300 g crnog luka
- 100 g šargarepe
- 50 g mesnate slanine
- 500 g junećeg mesa
- 2 jaja
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašika griza
- so i biber
Za testo:
- 250 g margarina
- 10 g svežeg kvasca (1/4 kocke kvasca)
- 500 g belog brašna
- 1 puna kašika soli
- 1 jaje
- 250 ml toplog mleka
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Priprema:
Prvo pripremite fil. Na 80 ml ulja, na srednjoj vatri, dinstati sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu sa kašičicom soli oko 15 minuta. Dodati sitno seckanu slaninu i propržiti zajedno još par minuta. Umešati mleveno meso, dodati pola kašičice bibera, dinstati još 20 minuta, poklopljeno, uz povremeno mešanje. Kad se malo prohladi, probati, dosoliti ako treba, pa umešati jaja, pavlaku i griz. Puter/margarin podeliti na 50, 100 i još 100 g. Najmanji deo otopiti, a druga dva dela ostaviti na sobnoj temperaturi da omekšaju. Kvasac rastopiti sa pola kašičice šećera i malo toplog mleka, ostaviti da zapeni i poraste. U prosejano brašno dodati kašičicu soli, toplo mleko, nadošli kvasac, jedno jaje i rastopljenu masnoću. Umesiti testo i ostaviti 10 minuta da odmori. Podeliti testo na dve kugle, spljoštiti svaku u disk. Na brašnom posutoj radnoj površini jedan disk razvaljajti u krug, premazati sa 100 g razmekšale masnoće, pa uviti u rolnu. Levu i desnu trećinu rolne preklopiti preko srednje. Dodati još brašna na radnu površinu, ako ga nema. Istanjiti testo prvo rukom, pa oklagijom, na dimenzije nešto veće od pleha (pleh je u ovom slučaju 25x35 cm). Posuti malo brašna po gornjoj strani testa. Testo namotati na oklagiju, preneti u pleh i malo podići ivice. Ravnomerno rasporediti fil. Od drugog diska testa razviti drugu koru (na isti način kao prvu - rastanjiti, premazati masnoćom, urolati, preklopiti, rastanjiti), spustiti je preko fila, pa joj spojiti ivice sa donjom korom.
Testo premazati žumancetom razmućenim sa kašikom mleka. Izbockati viljuškom površinu pite. Ostaviti je preko šporeta dok se rerna greje na 180°C. Peći dok ne dobije tamniji braon ton, oko 45 minuta, ali vreme pečenja može biti i kraće i duže, zavisno od rerne. -
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: