-
Poslednjih 5 pesama
- Ana Stanić - Suncan dan
- Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
- Indexi - Sve ove godine
- Van Gogh - Neko te ima nocas
- MVP - Celu noć i celi dan
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoČorba sa piletinom i pečurkama
Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.
Fantastični lešnik mafini!Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
-
ZdravljeAmbliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?
Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanjaBledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.
-
PutovanjaMožda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!
Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.
Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.
-
PreporučujemoUz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno
Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.
Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinčaMrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.25 117.07 117.89 CHF 121.46 122.32 123.17 USD 107.04 107.79 108.54
-
Pita sa mesom
Pripremite pitu sa mesom vašim ukućanima i sigurno ćete ih obradovati.
22-04-2016 | 13:28 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- _jure
Sastojci:
Za fil:
- 80 ml ulja
- 300 g crnog luka
- 100 g šargarepe
- 50 g mesnate slanine
- 500 g junećeg mesa
- 2 jaja
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašika griza
- so i biber
Za testo:
- 250 g margarina
- 10 g svežeg kvasca (1/4 kocke kvasca)
- 500 g belog brašna
- 1 puna kašika soli
- 1 jaje
- 250 ml toplog mleka
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Priprema:
Prvo pripremite fil. Na 80 ml ulja, na srednjoj vatri, dinstati sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu sa kašičicom soli oko 15 minuta. Dodati sitno seckanu slaninu i propržiti zajedno još par minuta. Umešati mleveno meso, dodati pola kašičice bibera, dinstati još 20 minuta, poklopljeno, uz povremeno mešanje. Kad se malo prohladi, probati, dosoliti ako treba, pa umešati jaja, pavlaku i griz. Puter/margarin podeliti na 50, 100 i još 100 g. Najmanji deo otopiti, a druga dva dela ostaviti na sobnoj temperaturi da omekšaju. Kvasac rastopiti sa pola kašičice šećera i malo toplog mleka, ostaviti da zapeni i poraste. U prosejano brašno dodati kašičicu soli, toplo mleko, nadošli kvasac, jedno jaje i rastopljenu masnoću. Umesiti testo i ostaviti 10 minuta da odmori. Podeliti testo na dve kugle, spljoštiti svaku u disk. Na brašnom posutoj radnoj površini jedan disk razvaljajti u krug, premazati sa 100 g razmekšale masnoće, pa uviti u rolnu. Levu i desnu trećinu rolne preklopiti preko srednje. Dodati još brašna na radnu površinu, ako ga nema. Istanjiti testo prvo rukom, pa oklagijom, na dimenzije nešto veće od pleha (pleh je u ovom slučaju 25x35 cm). Posuti malo brašna po gornjoj strani testa. Testo namotati na oklagiju, preneti u pleh i malo podići ivice. Ravnomerno rasporediti fil. Od drugog diska testa razviti drugu koru (na isti način kao prvu - rastanjiti, premazati masnoćom, urolati, preklopiti, rastanjiti), spustiti je preko fila, pa joj spojiti ivice sa donjom korom.
Testo premazati žumancetom razmućenim sa kašikom mleka. Izbockati viljuškom površinu pite. Ostaviti je preko šporeta dok se rerna greje na 180°C. Peći dok ne dobije tamniji braon ton, oko 45 minuta, ali vreme pečenja može biti i kraće i duže, zavisno od rerne. -
Pročitajte i...Testenina sa tikvicama i slaninom
Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
Losos u sosu od malinaSavršena ideja za letnju večeru, posebno ako želite da ugostite prijatelje u uživate uz času belog vina.
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkamaLovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
Činija zdravlja: Potaž od brokolijaPotaž od brokolija je nutritivno bogato i zdravo jelo koje okrepljuje i vraća snagu nakon napornog dana.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: