Pita sa bundevom

Pita sa bundevom neizostavna je jesenja poslastica.

26-10-2018

|

13:18

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 500 g kora za pitu
- 500 g bundeve
- 400 g jabuka
- 200 g šećera
- kesica vanilin šećera
- kašičica cimeta
- malo ulja, vode
- kašika meda
- šećer u prahu

Priprema: Bundevu očistiti, izrendati i blago izdinstati na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Dodati šećer i dinstati sve dok bundeva potpuno ne omekša. Nakon toga dodati kašičicu cimeta, promešati i ostaviti sa strane. Jabuke očistiti i narandati, posuti vanilin šećeriom, medom i cimetom. Kore razdvojiti po tri za svaki rolat. Napraviti mešavinu od vode i ulja i poprskati prvu koru, na nju staviti drugu i nju poprskati i na kraju stavite i treću koru. Treću koru filovati pripremljenim filom od bundeve i urolati. Filovati sve dok se ne potroši sav materijal. Kore poređati u namazanu tepsiju, premazati mešavinom vode i ulja. Peći na temperaturi od 200-250 stepeni C oko 25 minuta. Posuti šećerom u prahu.