Pita od jabuka
Neka vam ovaj vikend miriše na pitu od jabuka.
14-10-2016
|15:09
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 gr tankih kora za pitu
- 1 kg nakiselih jabuka
- 4 kašike griza ili mrvica
- 4 kašike žutog šećera
- 1 kesica cimeta
- 2 kesice vanilin šećera
Preliv :
1 dl ulja
1 dl vode
Priprema: U šerpici prokuvati vodu i ulje i to će poslužiti za prelivanje kora posle pečenja. Jabuke očistiti i narendati. Uzeti po tri kore za svaku štrudlicu, prskati kore prelivom i slagati jednu preko druge. Na treću koru, na jednom kraju staviti narendane jabuke bez ceđenja soka, pošećeriti, staviti 1 kašiku griza ili mrvica, malo cimeta i pola kesice vanilin šećera. Napraviti štrudlicu i slagati u podmazan pleh. Kad stavimo četiri strudlice poprskari ih prelivom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da se zarumene. Izvaditi iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći na željenu veličinu i posuti po želji prah šećerom.