Pita od bundeve

Jesen ne može proći bez ove poslastice.

03-10-2019

|

15:21

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- pakovanje listova za pite
- 1,5 kg bundeve
- šećer
- cimet
- 2 vanilin šećera
- ulje

Priprema: U izrendanu bundevu dodati 2 vanilin šećera. Odvajati listove testa i forimirati redove tako što ćete prvi list malo nauljiti, posuti preko cele površine sa pola kašikice šećera, staviti preko drugi list i ponoviti postupak. Treći list takođe malo nauljiti, rasporediti bundevu, posuti sa oko 2,5 kašike šećera, cimetom zaviti. Postupk ponavljati sve dok ne istrošite sav materijal. Pitu premazati preko cele površine sa malo ulja i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta, dok lepo ne porumeni. Po želji pre serviranja možete posuti i šećerom u prahu.