Piletina u sosu od pečuraka
Ukusan obrok koji možete jesti kao ručak ili večeru.
07-06-2017
|15:15
|Autor / Izvor: Naxi media-stvarukusa
Sastojci:
- 600 g pilećih grudi
- 200 g šampinjona
- 100 g crnog luka
- 2 dl belog vina
- kašika sveže mirođije
- 2 dl pavlake
- 60 g maslaca
- 1 dl limunovog soka
- so, biber
Priprema: Pileće grudi iseckati na kocike i marinirati u ulju sa sitno seckanom svežom mirođijom i limunovim sokom. Posoliti i pobiberiti marinadu, pa meso ispržiti na maslacu. Izdinstati crni luk, pečurke, sa dodatkom malo brašna, senfa, belog vina i pavlake, pa napraviti sos od pečuraka. Ispržene pileće grudi složiti na tanjir, pa preliti sosom od pečuraka. Kao prilog možete koristiti pirinač.