Piletina u sosu od pečuraka

Ukusan obrok koji možete jesti kao ručak ili večeru.

07-06-2017

|

15:15

|

Autor / Izvor: Naxi media-stvarukusa

Sastojci:

- 600 g pilećih grudi
- 200 g šampinjona
- 100 g crnog luka
- 2 dl belog vina
- kašika sveže mirođije
- 2 dl pavlake
- 60 g maslaca
- 1 dl limunovog soka
- so, biber

Priprema: Pileće grudi iseckati na kocike i marinirati u ulju sa sitno seckanom svežom mirođijom i limunovim sokom. Posoliti i pobiberiti marinadu, pa meso ispržiti na maslacu. Izdinstati crni luk, pečurke, sa dodatkom malo brašna, senfa, belog vina i pavlake, pa napraviti sos od pečuraka. Ispržene pileće grudi složiti na tanjir, pa preliti sosom od pečuraka. Kao prilog možete koristiti pirinač.