Piletina u kari sosu
Aromatično i egzotično jelo koje se priprema lako, a prijaće vam ako su vam dosadila standardna zimska jela...
26-02-2025
|11:26
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
200 ml pavlake za kuvanje
200 ml mleka
1 kašika kari začina
1/2 kašičice kurkume (po želji)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1 kašika maslaca ili ulja
1 kašičica gustina (po potrebi za zgusnuti sos)
Priprema:
Pileći file isecite na tanke trakice ili kockice. Na malo ulja propržite sitno seckan crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte pileće meso i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Ubacite kari začin, kurkumu, so i biber, pa dobro promešajte da meso upije arome. Sipajte mleko i pavlaku za kuvanje, smanjite vatru i kuvajte 10–15 minuta dok se sos ne zgusne. Ako želite gušći sos, dodajte kašičicu gustina razmućenu u malo vode. Poslužite uz kuvani pirinač ili pire krompir.
PRIJATNO!