Piletina u čili sosu

Piletina u čili sosu odličan je predlog za ručak.

26-04-2016

|

14:01

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- glavica luka
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- crvena ljuta papričica
- 2 kašičice majčine dušice
- 750 ml pasiranog paradajza
- So
- kašika meda
- 4 kašike zrna kukuruza
- 4 pečena bataka sa karabatacima

Priprema: Iseckati crni i beli luk, pa propržiti oba sastojka na ulju. Očistiti papričicu od semenki, iseckati je i dodati u tiganj zajedno sa majčinom dušicom. Prodinstati sve zajedno. Dodati pasirani paradajz, posoliti i pobiberiti. Prokuvati. Krčkati 10 minuta poklopljeno. Ako je previše gusto, dodati malo vode. Ubaciti u sos batake i kukuruz i kuvati sve zajedno 5 minuta. Poslužiti uz pirinač ili baget hleb i salatu.