Piletina sa testeninom i pečurkama

Napravite ukusan obrok, koji se brzo priprema.

12-03-2018

|

13:46

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 400 g testenine (oblik po želji)
- 300 g pilećeg belog mesa
- 450 g pečuraka (šampinjona)
- 2 glavice crnog luka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- ulje, origano
- kari

Priprema: Pileće belo meso iseći na kockice. Šampinjone oprati i iseći na listiće. Jednu glavicu crnog luka iseći sitno i izdinstati na malo ulja. Dodati pečurke isečene na listiće i dinstati zajedno, dok voda ne ispari. Dodati začine po ukusu. U drugoj šerpi izdinstati na malo ulja jednu glavicu sitno iseckanog crnog luka. Dodati belo meso isečeno na kockice i ostaviti 10 minuta da se dinsta. Zatim dodati malo orugana, soli, bibera i karija. Testeninu pirpremiti prema uputstvima.
Spojiti obe smese i dodati pavlaku za kuvanje. Izmešati da se smesa sjedini. Kada je smesa gotova, služiti toplo.