Piletina sa pavlakom

Napravite ovaj ukusan obrok.

02-11-2015

|

15:18

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 500g pilećeg belog mesa,
- 1 praziluk,
- 400g šampinjona,
- 250ml pavlake za kuvanje,
- 250-300 kačkavalja,
- malo ulja za prženje

Priprema: Iseći belo meso na šnicle. Posoliti i ispržiti na malo ulja. Složiti šnicle u vatrostalnu posudu. Na masnoći na kojoj se piletina pržila, kratko upržiti praziluk,dodati na listove isečene šampinjone. Poklopiti ih i ostaviti tako dok ne puste vodu, pa onda skloniti poklopac i pržiti dok voda ne ispari, dodati so ,biber po želji malo origana. Piletinu pokriti šampinjonima,te ih zaliti pavlakom. Preko posuti rendani kačkavalj.Zatvoriti posudu sa aluminijumskom folijom i peći u rerni na 200 stepeni oko 20 min. a onda skinuti foliju i peći dok se ne zarumeni.