Piletina sa paprikama i gorgonzolom

Piletinu možete pripremati na bezbroj načina, a ovaj će vas osvojiti.

09-02-2016

|

14:51

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 1 veća sveža crvena paprika
- 1 veći crni luk (oko 80 g)
- 350 g pilećih prsa
- 100 g listića slanine
- 100 g ljute kobasice (opcionalno)
- 100 g gorgonzole
- beli luk
- so, biber i vegeta po potrebi

Priprema: Zagrejte tiganj na laganoj vatri i dodajte listiće slanine. Vatra mora da bude lagana da se listići slanine ne preprže već je potrebno da se samo malo skupe. Posle dva minuta dodajte seckanu svežu crvenu papriku. Promešajte i nakon jednog minuta dodajte seckani crni luk. Poklopite i dinstajte nekih pet minuta. Nakon što su luk i paprika malo omekšali dodajte piletinu da se dinsta zajedno. Dodajte malo soli i vegete, ali imajte u vidu da će vam slanina i ljuta kobasica već biti dosta slane pa smanjite količinu soli i vegete na minimum dok vam jelo nije gotovo. Na kraju probajte i nikada nije teško nešto dosoliti. Dodajte čašu vode i poklopite. Dinstajte nekih pola sata i dodavajte po malo vode ako je potrebno. Ovaj korak vam je opcionalan, tj ako volite ljuta jela dodajte seckanu ljutu kobasicu i nastavite kuvanje nekih 15 minuta. Nakon što je jelo skuvano, dodajte gorgonzolu isečenu na komadiće. Poklopite neka dva minuta da se gorgonzola otopi. Promešajte sve zajedno i videćete kako se gorgonzola otopila. Servirajte na tanjir uz običnu rižu kuvanu samo na vodi.