Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Kerber - Kad ljubav izda

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Kerber - Kad ljubav izda
    2. Kemal i Danijela - Ovako ne mogu dalje
    3. Severina - Kao
    4. Galija - Da li si spavala
    5. Vlado Georgiev - Lagala si me
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Ana Stanić - Utorak - Mojih 50
    2. 19. Oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 19. Oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 19. Oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Ana Stanić - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Slatko od dunja Slatko od dunja

    Jesen nam donosi prostora za pravljenje zimnice, pa je tu sladak ukus dunja.

    Pohovani kačkavalj Pohovani kačkavalj

    Pohovani kačkavalj priprema se brzo i lako, a uz odgovarajući prilog predstavlja obrok za istinske gurmane.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kuća
    Kako pospremiti kuću uz manjak vremena Kako pospremiti kuću uz manjak vremena

    Situacija u kojoj vam dolaze gosti, a vi od poslovnih i privatnih obaveza niste stigli da uradite generalno čišćenje kuće, može biti pravi izazov. To ne mora nužno da znači da ćete ostaviti loš utisak, ali donosimo vam nekoliko saveta kako da izvučete najbolje iz ovakvih situacija. Kako brzo pospremiti dom?

    Sezonsko odlaganje garderobe Sezonsko odlaganje garderobe

    Promenom godišnjih doba, dolazi i do promena u našem garderoberu, što zahteva reorganizaciju garderobe. Ukoliko pripadate onom delu populacije koji ne drži svu garderobu na jednom mestu, već je sezonski odlaže, donosimo vam nekoliko saveta kako da olakšate sebi, ovaj, neretko, zahtevan posao.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.58 118.40
    CHF 108.92 109.68 110.45
    USD 99.11 99.80 100.50
  • Povezani članci
  • Pileći kebab

    Pripremite ovaj ukusan, najpoznatiji turski specijalitet po sledećem receptu... Prijatno!




    09-06-2016 | 14:49 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/ Yastremska

     

    Sastojci:

    - bataci i dobaci od pileta.
    - 1 kašika sušenog, izmrvljenog origana
    - 1 kašika sušenog, izmrvljenog bosiljka
    - 1 kašika sušenog, izmrvljenog ruzmarina
    - 1/2 kašičice belog luka u granulama (prah)
    - 1 kašika slatke mlevene paprike
    - 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
    - 1 kašika supe od mesa iz kesice (u prahu)
    - 1 kašika povrtne supe iz kesice (u prahu)
    Dresing: 1 kašika kopra/mirođija
    - 1/2 glavice belog luka
    - 200 gr svežih krastavaca
    - 1 kašičica soli
    - 1.5 dl ( 150 ml/150 gr) jogurta

    Priprema: Meso odvojite od kosti i hrskavca. Kožu i masnoću ostavite na mesu. Meso stavite na stranu sa kožom na pvc foliju te zarolajte. Pri rolanju mesa za kebab pripazite da pre nego što folija obavije celo meso, samo meso neka bude tako zarolano da se koža na gornjoj i donjoj strani dodiruje. Zarolajte foliju i sa jedne strane je potpuno zavežite koncem. zatim rolicu primite za slobodni kraj folije i protresite tako da se meso za kebab dobro sabije. Ostatak folije koju držite u ruci zarolajte da čvrsto stisne meso, da ne menja oblik role te zavežite. Meso za kebab slažite tako da debljina role bude max. 5 cm. Role smrznite. Smrznute role oslobodite folije, te ih na mašinu za rezanje mesa narežite, dok su jos smrznute, na pljoske debljine 5 mm. Pustite da se meso za kebab do pola rastopi te ga začinite. Na 500 gr mesa za kebap dodajte jednu kašiku začina za kebab. Meso nemojte začiniti dok se skroz otopi jer ga onda pri mesanju skroz smrvite. Dobro promešajte, ali pazeci da ne podrobite meso. Začinjeno, do pola rastopljeno meso (tako se neće mrviti), ubacimo u vreo tiganj i bez masnoće popržimo. Ako je meso za kebab bilo bez vlastite masnoće ili sa malo masnoće, dodajte malo ulja. Prilog za kebab: tanko rezan paradajz, zelena salata, kupus/mlado belo zelje narezano na tanke rezance i crveni tanko izrezan luk. Sve se prelije sa kebab umakom i posoli. Povrće za kebab pre slaganja dobro osušite i kratko podgrejte. Povrće, meso za kebab i umak možete stavljati u podgrejanu lepinju ili u pečenu dorum tortilju (dorum kebab).

  • Pročitajte i...
    Pohovani kačkavalj Pohovani kačkavalj

    Pohovani kačkavalj priprema se brzo i lako, a uz odgovarajući prilog predstavlja obrok za istinske gurmane.

    Zapečeno povrće Zapečeno povrće u rerni

    Ukusan obrok koji se lako priprema.

    Zapečeni batat sa ruzmarinom Zapečeni batat sa ruzmarinom

    Batat ili slatki krompir napravljen na ovakav način može se služiti uz salatu od sezonskog povrća ili kao prilog glavnom jelu.

    Pileća čorba Pileća čorba

    Ukusna pileća čorba okrepiće vaš organizam.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: