-
Poslednjih 5 pesama
- Magnifico - Samo Malo
- Kiki Lesendric I Piloti - Jos Jedna Pijana Noc
- Animatori - Andjeli nas zovu da im skinemo krila
- Marina Perazić - Južni ritam
- Sergej Ćetković - Nazovi me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Pileći kebab
Pripremite ovaj ukusan, najpoznatiji turski specijalitet po sledećem receptu... Prijatno!
09-06-2016 | 14:49 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/ Yastremska
Sastojci:
- bataci i dobaci od pileta.
- 1 kašika sušenog, izmrvljenog origana
- 1 kašika sušenog, izmrvljenog bosiljka
- 1 kašika sušenog, izmrvljenog ruzmarina
- 1/2 kašičice belog luka u granulama (prah)
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
- 1 kašika supe od mesa iz kesice (u prahu)
- 1 kašika povrtne supe iz kesice (u prahu)
Dresing: 1 kašika kopra/mirođija
- 1/2 glavice belog luka
- 200 gr svežih krastavaca
- 1 kašičica soli
- 1.5 dl ( 150 ml/150 gr) jogurtaPriprema: Meso odvojite od kosti i hrskavca. Kožu i masnoću ostavite na mesu. Meso stavite na stranu sa kožom na pvc foliju te zarolajte. Pri rolanju mesa za kebab pripazite da pre nego što folija obavije celo meso, samo meso neka bude tako zarolano da se koža na gornjoj i donjoj strani dodiruje. Zarolajte foliju i sa jedne strane je potpuno zavežite koncem. zatim rolicu primite za slobodni kraj folije i protresite tako da se meso za kebab dobro sabije. Ostatak folije koju držite u ruci zarolajte da čvrsto stisne meso, da ne menja oblik role te zavežite. Meso za kebab slažite tako da debljina role bude max. 5 cm. Role smrznite. Smrznute role oslobodite folije, te ih na mašinu za rezanje mesa narežite, dok su jos smrznute, na pljoske debljine 5 mm. Pustite da se meso za kebab do pola rastopi te ga začinite. Na 500 gr mesa za kebap dodajte jednu kašiku začina za kebab. Meso nemojte začiniti dok se skroz otopi jer ga onda pri mesanju skroz smrvite. Dobro promešajte, ali pazeci da ne podrobite meso. Začinjeno, do pola rastopljeno meso (tako se neće mrviti), ubacimo u vreo tiganj i bez masnoće popržimo. Ako je meso za kebab bilo bez vlastite masnoće ili sa malo masnoće, dodajte malo ulja. Prilog za kebab: tanko rezan paradajz, zelena salata, kupus/mlado belo zelje narezano na tanke rezance i crveni tanko izrezan luk. Sve se prelije sa kebab umakom i posoli. Povrće za kebab pre slaganja dobro osušite i kratko podgrejte. Povrće, meso za kebab i umak možete stavljati u podgrejanu lepinju ili u pečenu dorum tortilju (dorum kebab).
-
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: