-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Pogledi u tami
- Valentino - Samo sklopi okice
- Parni Valjak - Ljubavna
- Tijana Bogicevic - Krila Od Dima
- Psihomodo Pop - Ja volim samo sebe
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoHumus sa avokadom
Lagan i ukusan, ovaj prilog možete da poslužite uz običan čips, ali i uz vrhunsku ribu i biftek.
Prolećna salata sa junetinomStiže nam proleće, a sa prolećem i potreba da se hranimo laganije i zdravije. Baš iz tog razloga, evo jednog recepta za salatu sa junetinom i rotkvicama.
-
ZdravljeIstraživači sugerišu da postoji pravilan način ispijanja vode u toku dana
Deluje da svi pogrešno pijemo vodu - i da to uništava njene zdravstvene prednosti.
Simptomi koji ukazuju na moguću intoleranciju na glutenGluten je sastavni deo mnogih ukusnih jela poput peciva i testenina, ali može da se nađe i u nekim specifičnim jelima za koje nikada ne biste pomislili da sadrže gluten.
-
PutovanjaIskustvo stjuardese: Ovo su tri najveće greške koje putnici prave kada rezervišu karte
Caroline Skahn je stjuardesa koja je rešila da otkrije tri najveće greške koje putnici prave prilikom rezervacije avionskih karata.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoVratite sjaj starom srebrnom nakitu koji volite
Srebrni nakit vremenom gubi sjaj... Takav nakit često završi u kutijicama, kao vid uspomene, ali ne i kao modni detalj koji možemo da nosimo. Ako ste ljubitelj srebra sve što treba da uradite jeste da ga pravilno očistite, a to je mnogo lakše nego što možete da pretpostavite.
Prirodni sastojci koji mogu da pomognu da vaše biljke brže rastuDa biste postigli lep izgled i ukrasili prostor kućnim biljkama, potrebno je da im posvetite pažnju. Ovaj zadatak može da bude izazovan, s obzirom na to da uprkos trudu, biljke nekad deluju kao da ne napreduju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 120.49 121.34 122.19 USD 107.09 107.85 108.60
-
Pileći kebab
Pripremite ovaj ukusan, najpoznatiji turski specijalitet po sledećem receptu... Prijatno!
09-06-2016 | 14:49 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/ Yastremska
Sastojci:
- bataci i dobaci od pileta.
- 1 kašika sušenog, izmrvljenog origana
- 1 kašika sušenog, izmrvljenog bosiljka
- 1 kašika sušenog, izmrvljenog ruzmarina
- 1/2 kašičice belog luka u granulama (prah)
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
- 1 kašika supe od mesa iz kesice (u prahu)
- 1 kašika povrtne supe iz kesice (u prahu)
Dresing: 1 kašika kopra/mirođija
- 1/2 glavice belog luka
- 200 gr svežih krastavaca
- 1 kašičica soli
- 1.5 dl ( 150 ml/150 gr) jogurtaPriprema: Meso odvojite od kosti i hrskavca. Kožu i masnoću ostavite na mesu. Meso stavite na stranu sa kožom na pvc foliju te zarolajte. Pri rolanju mesa za kebab pripazite da pre nego što folija obavije celo meso, samo meso neka bude tako zarolano da se koža na gornjoj i donjoj strani dodiruje. Zarolajte foliju i sa jedne strane je potpuno zavežite koncem. zatim rolicu primite za slobodni kraj folije i protresite tako da se meso za kebab dobro sabije. Ostatak folije koju držite u ruci zarolajte da čvrsto stisne meso, da ne menja oblik role te zavežite. Meso za kebab slažite tako da debljina role bude max. 5 cm. Role smrznite. Smrznute role oslobodite folije, te ih na mašinu za rezanje mesa narežite, dok su jos smrznute, na pljoske debljine 5 mm. Pustite da se meso za kebab do pola rastopi te ga začinite. Na 500 gr mesa za kebap dodajte jednu kašiku začina za kebab. Meso nemojte začiniti dok se skroz otopi jer ga onda pri mesanju skroz smrvite. Dobro promešajte, ali pazeci da ne podrobite meso. Začinjeno, do pola rastopljeno meso (tako se neće mrviti), ubacimo u vreo tiganj i bez masnoće popržimo. Ako je meso za kebab bilo bez vlastite masnoće ili sa malo masnoće, dodajte malo ulja. Prilog za kebab: tanko rezan paradajz, zelena salata, kupus/mlado belo zelje narezano na tanke rezance i crveni tanko izrezan luk. Sve se prelije sa kebab umakom i posoli. Povrće za kebab pre slaganja dobro osušite i kratko podgrejte. Povrće, meso za kebab i umak možete stavljati u podgrejanu lepinju ili u pečenu dorum tortilju (dorum kebab).
-
Pročitajte i...Humus sa avokadom
Lagan i ukusan, ovaj prilog možete da poslužite uz običan čips, ali i uz vrhunsku ribu i biftek.
Prolećna salata sa junetinomStiže nam proleće, a sa prolećem i potreba da se hranimo laganije i zdravije. Baš iz tog razloga, evo jednog recepta za salatu sa junetinom i rotkvicama.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: