Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Bijelo dugme - Za Esmu

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Pileći kebab

    Pripremite ovaj ukusan, najpoznatiji turski specijalitet po sledećem receptu... Prijatno!




    09-06-2016 | 14:49 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/ Yastremska

     

    Sastojci:

    - bataci i dobaci od pileta.
    - 1 kašika sušenog, izmrvljenog origana
    - 1 kašika sušenog, izmrvljenog bosiljka
    - 1 kašika sušenog, izmrvljenog ruzmarina
    - 1/2 kašičice belog luka u granulama (prah)
    - 1 kašika slatke mlevene paprike
    - 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
    - 1 kašika supe od mesa iz kesice (u prahu)
    - 1 kašika povrtne supe iz kesice (u prahu)
    Dresing: 1 kašika kopra/mirođija
    - 1/2 glavice belog luka
    - 200 gr svežih krastavaca
    - 1 kašičica soli
    - 1.5 dl ( 150 ml/150 gr) jogurta

    Priprema: Meso odvojite od kosti i hrskavca. Kožu i masnoću ostavite na mesu. Meso stavite na stranu sa kožom na pvc foliju te zarolajte. Pri rolanju mesa za kebab pripazite da pre nego što folija obavije celo meso, samo meso neka bude tako zarolano da se koža na gornjoj i donjoj strani dodiruje. Zarolajte foliju i sa jedne strane je potpuno zavežite koncem. zatim rolicu primite za slobodni kraj folije i protresite tako da se meso za kebab dobro sabije. Ostatak folije koju držite u ruci zarolajte da čvrsto stisne meso, da ne menja oblik role te zavežite. Meso za kebab slažite tako da debljina role bude max. 5 cm. Role smrznite. Smrznute role oslobodite folije, te ih na mašinu za rezanje mesa narežite, dok su jos smrznute, na pljoske debljine 5 mm. Pustite da se meso za kebab do pola rastopi te ga začinite. Na 500 gr mesa za kebap dodajte jednu kašiku začina za kebab. Meso nemojte začiniti dok se skroz otopi jer ga onda pri mesanju skroz smrvite. Dobro promešajte, ali pazeci da ne podrobite meso. Začinjeno, do pola rastopljeno meso (tako se neće mrviti), ubacimo u vreo tiganj i bez masnoće popržimo. Ako je meso za kebab bilo bez vlastite masnoće ili sa malo masnoće, dodajte malo ulja. Prilog za kebab: tanko rezan paradajz, zelena salata, kupus/mlado belo zelje narezano na tanke rezance i crveni tanko izrezan luk. Sve se prelije sa kebab umakom i posoli. Povrće za kebab pre slaganja dobro osušite i kratko podgrejte. Povrće, meso za kebab i umak možete stavljati u podgrejanu lepinju ili u pečenu dorum tortilju (dorum kebab).

  • Pročitajte i...
    testenine Testenina sa tikvicama i slaninom

    Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.

    Riba Oslić u vinu

    Sačuvajte ovaj recept ako ste ljubitelj ribe jer će vas oduševiti.

    Piletina Piletina u soja sosu

    Ako volite egzotične ukuse ovo jelo će vas oduševiti.

    Junetina Aromatična, marinirana junetina

    Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: