-
Poslednjih 5 pesama
- Regina - Izgledala Je Malo Cudno
- Valentino - Skloni se sa moga prozora
- Zdravko Čolić - Noć mi te duguje
- Crvena jabuka - Ako Ako
- Aleksandra Radović - Kao So U Moru
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilogramaNaša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
-
PutovanjaDva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!
Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.
Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno
-
PreporučujemoSaveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?
Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.
Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.25 124.11 124.98 USD 111.73 112.51 113.30
-
Pileći kebab
Pripremite ovaj ukusan, najpoznatiji turski specijalitet po sledećem receptu... Prijatno!
09-06-2016 | 14:49 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/ Yastremska
Sastojci:
- bataci i dobaci od pileta.
- 1 kašika sušenog, izmrvljenog origana
- 1 kašika sušenog, izmrvljenog bosiljka
- 1 kašika sušenog, izmrvljenog ruzmarina
- 1/2 kašičice belog luka u granulama (prah)
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
- 1 kašika supe od mesa iz kesice (u prahu)
- 1 kašika povrtne supe iz kesice (u prahu)
Dresing: 1 kašika kopra/mirođija
- 1/2 glavice belog luka
- 200 gr svežih krastavaca
- 1 kašičica soli
- 1.5 dl ( 150 ml/150 gr) jogurtaPriprema: Meso odvojite od kosti i hrskavca. Kožu i masnoću ostavite na mesu. Meso stavite na stranu sa kožom na pvc foliju te zarolajte. Pri rolanju mesa za kebab pripazite da pre nego što folija obavije celo meso, samo meso neka bude tako zarolano da se koža na gornjoj i donjoj strani dodiruje. Zarolajte foliju i sa jedne strane je potpuno zavežite koncem. zatim rolicu primite za slobodni kraj folije i protresite tako da se meso za kebab dobro sabije. Ostatak folije koju držite u ruci zarolajte da čvrsto stisne meso, da ne menja oblik role te zavežite. Meso za kebab slažite tako da debljina role bude max. 5 cm. Role smrznite. Smrznute role oslobodite folije, te ih na mašinu za rezanje mesa narežite, dok su jos smrznute, na pljoske debljine 5 mm. Pustite da se meso za kebab do pola rastopi te ga začinite. Na 500 gr mesa za kebap dodajte jednu kašiku začina za kebab. Meso nemojte začiniti dok se skroz otopi jer ga onda pri mesanju skroz smrvite. Dobro promešajte, ali pazeci da ne podrobite meso. Začinjeno, do pola rastopljeno meso (tako se neće mrviti), ubacimo u vreo tiganj i bez masnoće popržimo. Ako je meso za kebab bilo bez vlastite masnoće ili sa malo masnoće, dodajte malo ulja. Prilog za kebab: tanko rezan paradajz, zelena salata, kupus/mlado belo zelje narezano na tanke rezance i crveni tanko izrezan luk. Sve se prelije sa kebab umakom i posoli. Povrće za kebab pre slaganja dobro osušite i kratko podgrejte. Povrće, meso za kebab i umak možete stavljati u podgrejanu lepinju ili u pečenu dorum tortilju (dorum kebab).
-
Pročitajte i...Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Najukusnija boranija sa piletinomBoranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: