Pileći kari gulaš
Ako ste ljubitelj ovog začina i volite da eksperimentišete isprobajte ovaj recept. Jedna od prednosti ovog jela je i to što se mnogo brže sprema od junećeg gulaša.
27-08-2024
|10:47
|Autor / Izvor: Naxi media
SASTOJCI:
500 g pilećeg filea, isečenog na kockice
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, usitnjena
1 crvena paprika, isečena na trakice
1 zelena paprika, isečena na trakice
2 šargarepe, isečene na kolutove
200 ml kokosovog mleka
1 kašika kari praha
1 kašičica kurkume
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašika paradajz pirea
So i biber po ukusu
2 kašike maslinovog ulja
Svež peršun za dekoraciju
PRIPREMA:
U dubljoj tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni i beli luk, pa dinstajte dok ne postane staklast. Ubacite pileće kockice i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Dodajte šargarepu i paprike i nastavite da pržite još 5 minuta. Umiešajte kari prah, kurkumu, kim, i korijander, pa kuvajte još 1-2 minuta dok začini ne puste aromu. Dodajte paradajz pire i dobro promešajte. Sipajte kokosovo mleko i smanjite temperaturu. Kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok meso ne omekša i sos se zgusne. Začine po ukusu. Pre služenja, pospite svežim peršunom.
PRIJATNO!