-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Čovjek od leda
- Film - Ljubav je zakon
- Riblja čorba - Ja je gledam kako spava
- Divlji Andjeli - Voli Te Tvoja Zver
- Merlin - Skoljka
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoMeksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Fenomenalna čokoladna tortaKo još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se dok je hladno vreme i uživajte...
-
ZdravljePripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilograma
Naša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran sanMelatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
-
PutovanjaBrzi voz od Osla do Bergena: Evo kako izgleda ovo predivno putovanje!
Za putnike koji planiraju posetu Norveškoj, snalaženje u ovoj prostranoj i zadivljujućoj zemlji može predstavljati izazov. Rešenje? Putovanje vozom. Zimi, mnogi se ukrcavaju na voz kompanije Vy u Oslu i započinju putovanje čuvenom železničkom prugom Bergen (poznatom i kao Bergensbanen), koja se često svrstava među najlepše vožnje vozom na kontinentu. Ova pruga je takođe poznata kao najviša železnica u severnoj Evropi, sa vrhom na visini od 1.237 metara.
Tri afrička grada među najboljima na svetu za 2025. prema Time Out-uNajnovija godišnja lista najboljih gradova na svetu je stigla – otkrijte koje afričke destinacije treba dodati na svoju listu putovanja.
-
PreporučujemoZbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Tajni trik za meku i svežu posteljinu bez upotrebe omekšivača!Spavanje u sveže opranoj posteljini za mnoge je pravo uživanje. Međutim, da bi nova posteljina bila mekana i trajna, važno je pravilno je oprati pre prve upotrebe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.38 124.25 125.12 USD 112.04 112.83 113.62
-
Pileći kari gulaš
Ako ste ljubitelj ovog začina i volite da eksperimentišete isprobajte ovaj recept. Jedna od prednosti ovog jela je i to što se mnogo brže sprema od junećeg gulaša.
27-08-2024 | 10:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Nadianb
SASTOJCI:500 g pilećeg filea, isečenog na kockice
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, usitnjena
1 crvena paprika, isečena na trakice
1 zelena paprika, isečena na trakice
2 šargarepe, isečene na kolutove
200 ml kokosovog mleka
1 kašika kari praha
1 kašičica kurkume
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašika paradajz pirea
So i biber po ukusu
2 kašike maslinovog ulja
Svež peršun za dekoraciju
PRIPREMA:U dubljoj tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni i beli luk, pa dinstajte dok ne postane staklast. Ubacite pileće kockice i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Dodajte šargarepu i paprike i nastavite da pržite još 5 minuta. Umiešajte kari prah, kurkumu, kim, i korijander, pa kuvajte još 1-2 minuta dok začini ne puste aromu. Dodajte paradajz pire i dobro promešajte. Sipajte kokosovo mleko i smanjite temperaturu. Kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok meso ne omekša i sos se zgusne. Začine po ukusu. Pre služenja, pospite svežim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Fantastična salata sa piletinom
Iskoristite kišne dane da sebe obradujete ukusnim, a jednostavnim obrokom.
Sočna piletina sa pivom iz rerneEvo jednostavnog recepta za pripremu pilećeg mesa iz rerne sa pivom i začinima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: