Pileći kari gulaš

Ako ste ljubitelj ovog začina i volite da eksperimentišete isprobajte ovaj recept. Jedna od prednosti ovog jela je i to što se mnogo brže sprema od junećeg gulaša.

27-08-2024

|

10:47

|

Autor / Izvor: Naxi media


SASTOJCI:

500 g pilećeg filea, isečenog na kockice

1 glavica crnog luka, sitno iseckana

2 čena belog luka, usitnjena

1 crvena paprika, isečena na trakice

1 zelena paprika, isečena na trakice

2 šargarepe, isečene na kolutove

200 ml kokosovog mleka

1 kašika kari praha

1 kašičica kurkume

1 kašičica mlevenog kima

1 kašičica mlevenog korijandera

1 kašika paradajz pirea

So i biber po ukusu

2 kašike maslinovog ulja

Svež peršun za dekoraciju


PRIPREMA:

U dubljoj tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni i beli luk, pa dinstajte dok ne postane staklast. Ubacite pileće kockice i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Dodajte šargarepu i paprike i nastavite da pržite još 5 minuta. Umiešajte kari prah, kurkumu, kim, i korijander, pa kuvajte još 1-2 minuta dok začini ne puste aromu. Dodajte paradajz pire i dobro promešajte. Sipajte kokosovo mleko i smanjite temperaturu. Kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok meso ne omekša i sos se zgusne. Začine po ukusu. Pre služenja, pospite svežim peršunom.


PRIJATNO!