Pileći gulaš

Kada pomenemo gulaš sasvim sigurno ne pomislimo prvo na pileće meso. Ipak, isprobajte ovaj recept jer je velika verovatnoća da ćete se i vi, baš kao i mi oduševiti...

06-02-2025

|

13:25

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

500 g pilećeg mesa (batak, karabatak ili belo meso)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 crvena paprika
200 ml belog vina
200 ml pilećeg bujona
2 kašike paradajz pirea
1 kašičica dimljene paprike
So i biber po ukusu
1 lovorov list
Malo maslinovog ulja
Svež peršun za dekoraciju

Priprema:

Pileće meso isecite na manje komade i posolite. Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodajte seckan beli luk, šargarepu i papriku, pa dinstajte nekoliko minuta. Ubacite meso i pecite dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte paradajz pire, dimljenu papriku i lovorov list, pa promešajte. Sipajte belo vino i kuvajte dok alkohol ne ispari. Dolijte pileći bujon, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 30-40 minuta.
Po potrebi dodajte još soli i bibera. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom, uz pire krompir ili domaći hleb.

PRIJATNO!