-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Svadbarskim sokakom
- Parni Valjak - Pusti nek traje
- Djordje Balašević - Prva ljubav
- Oliver Dragojević - Trag U Beskraju
- Riblja čorba - Jedino moje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Pileći gulaš
Kada pomenemo gulaš sasvim sigurno ne pomislimo prvo na pileće meso. Ipak, isprobajte ovaj recept jer je velika verovatnoća da ćete se i vi, baš kao i mi oduševiti...
06-02-2025 | 13:25 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Nadianb
Sastojci:500 g pilećeg mesa (batak, karabatak ili belo meso)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 crvena paprika
200 ml belog vina
200 ml pilećeg bujona
2 kašike paradajz pirea
1 kašičica dimljene paprike
So i biber po ukusu
1 lovorov list
Malo maslinovog ulja
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:Pileće meso isecite na manje komade i posolite. Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodajte seckan beli luk, šargarepu i papriku, pa dinstajte nekoliko minuta. Ubacite meso i pecite dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte paradajz pire, dimljenu papriku i lovorov list, pa promešajte. Sipajte belo vino i kuvajte dok alkohol ne ispari. Dolijte pileći bujon, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 30-40 minuta.
Po potrebi dodajte još soli i bibera. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom, uz pire krompir ili domaći hleb.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Čorba od slatkog krompira
Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
Nudle sa pečurkama
Poslednjih godina nudle su postale popularne i u našoj zemlji, pa ako ste već postali ljubitelji isprobajte i ovaj lagani recept sa pečurkama...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: