Pileće grudi u sosu od senfa sa povrćem

Napravite ukusan ručak za celu porodicu.

10-10-2016

|

13:57

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- jedne pileće grudi
- 1 slatka pavlaka
- 1 kašičica senfa
- 3 kašike ulja
- 1 dcl tople vode
- 200 gr obarene boranije

Priprema: Od mesa napraviti šnicle, iste posolite sa obe strane. Zatim pripremite tiganj tako što ćete u isti usuti 3 supene kašike ulja i staviti da se zagreje. Dok se tiganj greje, umutite jednu kafenu kašikicu senfa u jednu pavlaku. Kada ste to uradili, počnite da pržite meso dok ne porumeni sa jedne i druge strane, ali ne jako. Kada je meso porumenilo u tiganj dodajte 1 dcl tople vode i ostavite da se dinsta dok ne dobijete saft. Kada ste dinstanjem dobili saft u isti uspite pavlaku sa umućenim senfom i ostavite da se dinsta još 10 min. Nakon toga jelo je gotovo za serviranje. Uz meso poslužite domaću lepinju ili hleb, kao i barenu boraniju.